• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Філіпіни відкриють свій ринок для української свинини, яловичини та сухого молока
    Опубликовано: 2016-07-15 16:30:00

    Залишилось узгодити відповідний ветеринарний сертифікат для запуску експорту української м'ясо-молочної продукції.

    Філіппіни зацікавлені в імпорті української свинини, сухого молока та яловичини. Наразі Асоціація тваринників України пропонує українським свинарям вступати до лав асоціації, щоб разом працювати у напрямі експорту до країн Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Європи.

    У рамках програми «Глобальний експорт» представник Асоціації здійснив поїздку до Філіппін, де зустрічався з головою місцевої Асоціації м’ясних імпортерів, а також представниками Державного департаменту сільського господарства. Обидві сторони дійшли висновку щодо необхідності якнайшвидшої розробки та узгодження відповідного ветеринарного сертифікату для запуску експорту української м'ясо-молочної продукції.

    Після цього МінАПК доволі оперативно відреагувало на ситуацію. Днями Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яку очолює Володимир Лапа, надіслала від української сторони до Філіппін офіційний запит щодо експорту нашої м'ясо-молочної продукції, аби розпочати процедуру розробки сертифікату.

    Хоча передусім йдеться про експорт свинини (що є гарною новиною для українських свинарів після закриття ринку з Росією), проте філіппінська сторона також зацікавлена в імпорті українського сухого молока та яловичини.

    «Ми звертаємося до всіх виробників свинини, телятини та молочної продукції із запрошенням вступати до Асоціації тваринників, - зазначає голова Асоціації Ірина Паламар. - Вже найближчим часом ми формуватимемо перелік підприємств, готових працювати у напрямі експорту до багатьох країн Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Європи, тому важливо вчасно приєднатися, аби забезпечити собі місце».

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.