Філіпіни відкриють свій ринок для української свинини, яловичини та сухого молока

15 июл, 16:30

Залишилось узгодити відповідний ветеринарний сертифікат для запуску експорту української м'ясо-молочної продукції.

Філіппіни зацікавлені в імпорті української свинини, сухого молока та яловичини. Наразі Асоціація тваринників України пропонує українським свинарям вступати до лав асоціації, щоб разом працювати у напрямі експорту до країн Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Європи.

У рамках програми «Глобальний експорт» представник Асоціації здійснив поїздку до Філіппін, де зустрічався з головою місцевої Асоціації м’ясних імпортерів, а також представниками Державного департаменту сільського господарства. Обидві сторони дійшли висновку щодо необхідності якнайшвидшої розробки та узгодження відповідного ветеринарного сертифікату для запуску експорту української м'ясо-молочної продукції.

Після цього МінАПК доволі оперативно відреагувало на ситуацію. Днями Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яку очолює Володимир Лапа, надіслала від української сторони до Філіппін офіційний запит щодо експорту нашої м'ясо-молочної продукції, аби розпочати процедуру розробки сертифікату.

Хоча передусім йдеться про експорт свинини (що є гарною новиною для українських свинарів після закриття ринку з Росією), проте філіппінська сторона також зацікавлена в імпорті українського сухого молока та яловичини.

«Ми звертаємося до всіх виробників свинини, телятини та молочної продукції із запрошенням вступати до Асоціації тваринників, - зазначає голова Асоціації Ірина Паламар. - Вже найближчим часом ми формуватимемо перелік підприємств, готових працювати у напрямі експорту до багатьох країн Близького і Далекого Сходу, Африканського континенту, Європи, тому важливо вчасно приєднатися, аби забезпечити собі місце».

agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/299268.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM