• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні існує загроза зниження якості продуктів харчування - Рутицька
    Опубликовано: 2016-04-12 17:30:00

    Суспільство за допомогою державного сервісу має контролювати і реагувати на всі процеси, які стосуються безпеки та якості продуктів харчування. Про це зазначила заступник глави Мінагрополітики Владислава Рутицька у своєму блозі на онлайн-порталі «Європейська правда», повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

    «Нам важливі нові ринки, потенційні покупці та імпортери. Проте також для нас вкрай важливим є внутрішній ринок і висока якість продукції для українського споживача», - наголосила заступник Міністра.

    Владислава Рутицька відзначила, що подальша загроза зниження якості продукції на внутрішньому ринку України  сьогодні існує. Причина проста — зниження купівельної спроможності в Україні і змінення споживчого попиту.

    «Звичайно, модернізаційні процеси та європейські стандарти позитивно відзначаться на якості української продукції. Тут або тримай стандарт, або вилітай з високомаржинального ринку. Проте на нинішньому етапі ми можемо зіштовхнутися з проблемою подвійних стандартів якості. Грубо кажучи: якісне — на експорт, менш якісне — на внутрішній ринок. Ця проблема, безумовно, буде тимчасовою: до підвищення рівня купівельної спроможності українців і подальшої переорієнтації промисловості під потреби населення», - наголосила вона.

    Держава в даному випадку повинна реагувати оперативно. Досягти цієї мети можна, створивши автоматизовану прозору систему контролю якості.

    Суспільство за допомогою державного сервісу має контролювати і реагувати на всі процеси, які стосуються безпеки та якості продуктів харчування.

    «Така система має координуватись Міністерством аграрної політики та продовольства України. Таким чином буде реалізовуватись громадський контроль у даній сфері, виконуватись імплементація ряду обов’язкових положень Угоди про асоціацію з ЄС. Окрім того, це є важливою функцією громад з огляду на обраний курс децентралізації. Сьогодні ми вже розпочали перемовини з колегами, донорами зі всього світу. Основні параметри цієї системи вже скоро будуть визначені та оперативно винесені на громадське обговорення», - додала вона.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.