• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти прогнозують зниження світової торгівлі зерном
    Опубликовано: 2016-04-10 18:30:00

    У поточному сезоні 2015/16 року обсяги світової торгівлі зерновими можуть впритул наблизитися до рекорду минулого сезону. У звіті Міжнародної Ради з Зерна (International Grain Council) оцінка світової торгівлі зерновими в сезоні 2015/16 року підвищена до 321 млн. тонн, або на 3 млн. тонн, у тому числі на 2 млн. тонн пшениці і на 1 млн. тонн кукурудзи. Нагадаємо, в сезоні 2014/15 року світова торгівля зерновими досягла рекордних 322 млн. тонн.

    За останні 10 років обсяги світової торгівлі зерновими зросли майже в 2 рази. В останні 4 сезони світова торгівля зерновими знаходиться на рівні вище 300 млн. тонн на рік. У той же час, високий рівень торгівлі зерновими в світі не сприяє зміцненню ставок фрахту в умовах низького попиту на перевезення інших видів вантажів і надлишку пропозиції вільного тоннажу.

    Міжнародна Рада з Зерна також зробила перші прогнози щодо обсягів світової торгівлі в наступному сезоні 2016/17 року. В даний час торгівля зерновими прогнозується на рівні 314 млн. тонн. Зниження в порівнянні з поточним роком пов'язано з очікуваним скороченням попиту на ячмінь і сорго в Китаї внаслідок зміни внутрішньої політики.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.