• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олексій Павленко: дерегуляція в агросекторі заощадила бізнесу близько 5 млрд гривень
    Опубликовано: 2015-09-08 08:30:32

    Бізнес підтримує наміри  Міністерства аграрної політики  та продовольства спільно з Міністерством інфраструктури впровадити систему «єдиного вікна» при оформленні товару на експорт. Реалізація пілотного проекту «єдиного вікна» у Одеському морському порту дозволить значно скоротити витрати часу при здійсненні експорту сільськогосподарської продукції. Таку позицію висловили представники Комітету з питань агропромислового комплексу Американської торговельної палати в Україні під час зустрічі з Олексієм Павленком, Міністром аграрної політики та продовольства України.

    За словами Міністра, результати цього маркетингового року доводять, що реформи галузі в питаннях дерегуляції дають свої результати. «Скасування низки непотрібних документів та ліцензій, зменшення терміну видачі карантинних сертифікатів та скорочення логістичного ланцюга в агросекторі на 1 тиждень дозволили досягти рекордного, за часів незалежності, об’єму експорту зернових – 34.8 млн тонн. Така позитивна динаміка забезпечила Україні третє місце у світовому рейтингу експортерів зерна, а дерегуляція заощадила бізнесу близько 5 млрд гривень»,- повідомив Олексій Павленко.

    Для подальшого спрощення логістичних процедур, представники бізнесу запропонували звузити державний стандарт класифікації зерна до 3 класів замість 6, як це передбачено чинними нормами. «На сьогоднішній день при експорті змішаних партій зерна, виникає проблема. Оскільки Україна має намір збільшувати обсяги експорту сільськогосподарської продукції, бізнес пропонує внести зміни до Державного стандарту України  і зменшити кількість класів зерна до трьох: 2 категорій продовольчого зерна та 1 категорії фуражного. Це найшвидший процес оптимізації всього логістичного ланцюга від виробників до безпосередніх споживачів», - зазначив Володимир Осадчук, Співголова Комітету Палати з питань агропромислового комплексу.

    Друга пропозиція бізнесу – не допустити прийняття зареєстрованих змін до Закону України «Про карантин рослин», якими пропонується ввести карантинну сертифікацію на внутрішні перевезення, а  також збільшити період сертифікації, який наразі становить 24 год. Це, на думку бізнес-спільноти, призведе до повернення старих норм та нівелюватиме досягнення Міністерства з дерегуляції.

    Також представники аграрного бізнесу запропонували розширити список банків, уповноважених надавати фінансові гарантії для автоматичного відшкодування ПДВ. Це дозволить залучити інших гравців фінансового ринку, що в свою чергу спростить та пришвидшить процес отримання фінансових гарантій аграрними компаніями.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.