• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ми маємо унікальні природні можливості для виробництва органічної продукції – Ярослав Гадзало
    Опубликовано: 2015-06-24 08:36:57

    «Ми маємо унікальні природні можливості для виробництва органічної продукції», - сказав Ярослав Гадзало, президент Академії Аграрних наук  на відкритті міжнародної науково-практичної конференції «Поєднання освіти, науки, виробництва і справедливого продажу», організованій Інститутом землеробства НААН спільно з асоціацією «БІОЛан Україна».

    Він зауважив, що «на сьогоднішній день Україна має меншу урожайність ніж окремі великі аграрні країни, адже ми використовуємо менше інноваційних технологій, в першу чергу засобів захисту рослин, мінеральних добрив. Слід пам’ятати, що у нас законом заборонено використання генномодифікованих  продуктів».

    Президент НААН наголосив, що важливу роль у виробництві органічної продукції відіграє система сівозмін. Вона дає великі можливості щодо протидії забрудненню ґрунтів, стічних вод, зменшення навантаження пестицидами на наші ґрунти.

    Щодо перспектив системи органічного землеробства в Україні, Ярослав Гадзало зазначив: «виробництво продукції, яка екологічно чиста - для людей, які дбають про своє майбутнє та бачать перспективу на роки. Щоб наші діти були здорові і щоб у них від продуктів не виникала алергія, ми повинні розуміти, що ці харчові продукти мають бути в першу чергу натуральні, без використання в дитячому харчуванні соєвого молока. Це є проблемою на світовому рівні. Наша країна здатна забезпечити себе здоровим, екологічно чистим  харчуванням  на 100 %. Ми є велика аграрна держава з прекрасними кліматичними умовами, у нас є всі шанси збільшити виробництва продукції на зрошуваних землях. Це дасть можливість забезпечити не тільки себе, але й інші держави».

    Прес-служба НААН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.