• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Керівництво ДП «Укрспирт» починає реформування підприємства
    Опубликовано: 2014-11-27 16:17:54

    Оголошений урядом курс на децентралізацію одним із перших буде втілений у структурі Державного підприємства «Укрспирт». Численні зустрічі з колективами заводів, представниками місцевих громад та органів державної влади дозволили систематизувати усі їх побажання та бачення, і окреслити шляхи для розширення автономії місць провадження діяльності  відповідно до чинного законодавства. 

    Першим кроком до децентралізації структури ДП «Укрспирт» стане розширення повноважень керівництва на місцях у вирішенні управлінських та фінансово-господарських питань. У той час як ДП «Укрспирт» залишає за собою контроль за діяльністю суб’єктів господарювання.   

    Таке рішення має цілий ряд переваг: розширення автономності суб’єктів господарювання, наповнення місцевих бюджетів, сталий діалог з місцевими громадами та владою, узгодженість з урядовим курсом, що сприятиме проведенню реформ.

    ДП «Укрспирт» неодноразово виступало за публічність та прозорість роботи державних підприємств. Саме такий підхід дозволяє йому розкривати свій потенціал та досягнути більш ніж п’ятикратного зростання основних фінансово-економічних показників за ІІ та ІІІ квартали 2014 року.

    Децентралізація – один з найбільш ефективних способів забезпечити публічність та прозорість роботи підприємства. Місцеві громади зможуть відчути вигоду від роботи легальних підприємств у своїй місцевості, а це у свою чергу підвищить їх інтерес до боротьби з тіньовим сектором економіки, і нелегальним обігом спирту та іншої підакцизної продукції у тому числі. 

    Корупцію здатен побороти лише народ, завдання держави і ДП «Укрспирт», як одного з найбільших вітчизняних державних підприємств – стимулювати його до цієї боротьби. 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.