• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За выходные в Украине обвалилась цена на тепличный огурец
    Опубликовано: 2014-09-03 16:30:00

    На внутреннем рынке она снизилась в 2 - 2,5 раза. Причина - массовое поступление огурца второй севооборота.

    За інформацією проекту, за вихідні ціна на тепличний огірок на внутрішньому ринку країни впала в 2-2,5 рази і сьогодні озвучується виробниками на рівні 2-3 грн за кг (0,15-0,23 доларів / кг). Причиною такого різкого здешевлення продукції стало масове надходження огірка другого сівозміни з дрібних господарств південних областей, передает АПК-Информ.

    Тим часом, експортна ціна на тепличний огірок в Україні з кінця минулого робочого тижня знизилася в 1,5-1,8 разів і сьогодні великі комбінати відвантажують цю продукцію на зовнішній ринок 5-6 грн/кг (0,38-0,45 доларів/кг). Фахівці проекту зазначають, що утримувати експортні ціни на такому рівні «тепличникам» вдається завдяки досить високого попиту з боку російських компаній. При цьому експерти підкреслюють, що в умовах відсутності експорту зниження цін на цю продукцію могло б бути ще більш різким. Однак зазначимо, що на початку осені минулого року експортна ціна на огірок в Україні була вищою, ніж сьогодні і нерідко доходила до 6,5 грн/кг (0,49 доларів/кг).

    Нагадаємо, що ще минулого тижня ціна на тепличний огірок в Україні виросла до рекордного рівня за останні 5 років. Підтримку цінам надавав в тому числі і підвищений інтерес до закупівель даної продукції з боку російських імпортерів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.