• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Отмена налоговых льгот для аграрного сектора в первую очередь негативно ударит по животноводству
    Опубликовано: 2014-07-23 08:07:26

    Скасування податкових пільг для аграрного сектору в першу чергу негативно вдарить по галузі тваринництва. Про це в Києві під час прес-конференції «Кабмін розпочинає війну з агросектором: чи буде переможець?», організованої профільними аграрними  асоціацями для обговорення зареєстрованого 21 липня 2014 року у Верховній Раді України законопроекту № 4309а, що має на меті відміну пільгового оподаткування крупних та малих сільгосппідприємств, повідомила заступник голови правління корпорації «Сварог Вест Груп» Інна Мєтєлєва.

    За її словами, згідно чинного законодавства на сьогодні ПДВ знаходиться у тваринницьких господарствах на рахунку і може бути використане лише на виробничі потреби та розвиток. “У випадку прийняття даного законопроекту, зважаючи на низьку рентабельність галузі, ці підприємства стануть збитковими (не кажучи вже про розвиток), що в свою чергу призведе до скорочення кількості тваринницьких підприємств, та відповідно зниження об’ємів виробництва продукції, збільшення рівня безробіття в сільській місцевості, недоотримання доходів місцевими бюджетами, збільшення навантаження на соціальні фонди держави”, - сказала Інна Мєтєлєва.

    Окрім того, молочне тваринництво для сільгоспвиробників в значній мірі є одним з соціальних проектів, який реалізують аграрні підприємства на селі, забезпечуючи зайнятість у сільській місцевості та наповнення місцевих бюджетів. “Виробництво тваринницької продукції значною мірою орієнтоване на внутрішній ринок. Вартість вхідних ресурсів постійно зростає, у той час як рівень цін на продукцію тваринництва (особливо молочного скотарства) має негативну тенденцію в першу чергу через закриття зовнішніх ринків збуту. Саме тому у молочного тваринництва держава не лише не може забирати податкові пільги, а й повинна думати про запровадження програм розвитку даної галузві, зважаючи на її значну соціальну значимість як в плані людей, так і в плані продукції”, - підсумувала Інна Мєтєлєва.

    Нагадаємо, що урядовим законопроектом, зареєстрований в Верховній Раді України 21 липня 2014 за № 4309а пропонується переведення з 1 січня 2015 року великих і малих сільгоспвиробників на загальну систему оподаткування ПДВ та продовження до 1 січня 2015 року режиму звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.