• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Украине строится самая крупная финансовая пирамида
    Опубликовано: 2013-09-11 00:26:30

    Український уряд погашає у 2013 році попередні борги за рахунок отримання нових кредитів, будуючи таким чином в країні загальнодержавну фінансову піраміду, на обслуговування котрої вже сьогодні витрачається 10% доходів Державного бюджету.

    Тим неменше інвестиційні аналітики заявляють, що залучення дворічної зовнішньої державної позики на суму 750 млн дол частково компенсує скорочення ЗВР НБУ.

    "Зниження резервів в серпні було дуже близьким до нашої оцінцки - 920 млн дол, що було викликано виплатою боргу МВФ. Проте, падіння резервів було дещо компенсовано збільшенням вартості золота в своїх резервах" , - заявив керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій .

    Він нав, що у вересні у держави не буде зовнішніх погашень, але подальший стан ЗВР буде залежати від доступності зовнішнього фінансування.

    Однак ефект зростання резервів за рахунок запозичень має короткостроковий характер, тоді як у середньостроковій перспективі офіційні резервні активи Нацбанку продовжаться скорочуватися, так як борги потрібно буде виплатити із відсотками, а оскільки в Україні із 2006 року існує від’ємне сальдо поточного рахунку платіжного балансу, це створить дефіцит долара, в результаті чого гривня буде знецінюватися у будь-якому випадку.

    Керівник аналітичного департаменту інвестиційної групи "Арт Капітал " Ігор Путілін стверджує, що до кінця року НБУ і Мінфін повинні виплатити МВФ 1,6 млрд дол "З внутрішнього боргу, номінованого у валюті у вересні, необхідно погасити ОВДП на суму 205 млн євро. Для погашення валютного боргу Мінфін оголосив про проведення низки аукціонів у вересні. Крім того , уряд залучить дворічну зовнішню держпозику на суму 750 млн дол, про яку було оголошено раніше. Таким чином , ці запозичення частково компенсують скорочення резервів НБУ " , - резюмував він.

    Наємо , згідно з постановою уряду № 592 від 21 серпня , Кабмін вирішив здійснити державне зовнішнє запозичення в 2013 р. на суму до 750 млн дол.

    Таким чином, влада в черговий раз відкладає структурні реформи в Україні, бажаючи дотягнути до наступних виборів. Однак дана стратегія все одно завершиться економічним провалом та загальним соціальним колапсом в Україні, який настане через падіння рівня життя населення.

     

    Источник

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.