• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина почти банкрот
    Опубликовано: 2013-06-20 23:22:42

    Український бюджет на грані фінансового виснаження і все це відбувається за рахунок здійснення в перші 5 місяців 2013 року завищеного розміру державних видатків, який не відповідає реальній ситуації в економці та прогнозам незалежних аналітичних центрів.

    Це також підтверджується тим, що Міністерство фінансів України від 20 червня проведе позаплановий аукціон з продажу самих "коротких", 132-денних, облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Фактично Уряд відчуває гостру нестачу фінансових ресурсів, оскільки розміщає цінні папери із найменшим періодом обігу.

    Тим більше, що напередодні на планових аукціонах обсяг продажів впав в 3,2 рази в порівнянні з попередніми аукціоні 11 червня - до 476,5 млн грн.

    Мінфіну вдалося розмістити лише самі "короткі" облігації під традиційну ставку 7,75% річних. Попит на п'яти-і семимісячні облігації, продаж яких тиждень тому принесла бюджету 1,53 млрд грн, як і на річні папери, був відсутній.

    Загалом, до загального та спеціального фондів державного бюджету за січень-травень 2013 р. надійшло 135,4 млрд грн, (із урахуванням власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з місцевого бюджету), що на 2 млрд грн (1,5%) більше, ніж за відповідний період 2012 р. Тоді як, видатки за цей період потрібно здійснити в середньому на суму 171 млрд грн і вже сьогодні дефіцит бюджету складає близько 33-37 млрд грн. До кінця року цей показник виросте до 80-90 млрд грн. або 6-6,5% від ВВП.

    З огляду на це, існує висока ймовірність визнання України банкрутом за фінансовими результатами 2013 року. Вже сьогодні розпочинається «замороження» більшості довгострокових державних програм та заходів.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.