• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна підписала угоду про співпрацю із Чиказькою товарною біржею
    Опубликовано: 2011-05-30 09:21:12

    Втеча у ф’ючерси Лео Меламеда та його повернення із ф’ючерсами в Україну.

    Сьогодні у ході IV міжнародної конференції GAFTA, що проходить у Києві, підписано меморандум про співпрацю між Кабінетом міністрів України в особі Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, Національним банком України та Чиказькою товарною біржею (Chicago Mercantile Exchange, CME). Для підписання меморандуму до Києва прибув президент CME Лео Меламед.

    Окрему угоду про подальшу співпрацю та умови відкриття філії CME в Україні підписали президент Чиказької товарної біржі Лео Меламед та президент Української ф’ючерсної біржі Леонід Козаченко.

    "Підписання відповідних угод - важливий крок для економічного розвитку Причорноморського регіону і країн пост-радянського простору. У рамках реалізації даного проекту будуть створені торгові майданчики та належні умови для функціонування товарних і валютних ф'ючерсів", - зазначив президент Української ф’ючерсної біржі Леонід Козаченко після підписання угоди.

    За його словами, сільськогосподарські ринки, беручи до уваги нагальність продовольчої проблеми у світі, будуть пріоритетними. "Попереду нас чекає послідовна клопітка праця, однак партнерство із СМЕ, а також ліквідність інструментів, які вони пропонують, не залишає сумніву щодо успіху даного проекту", - вважає Леонід Козаченко.

    У свою чергу Лео Меламед підкреслив, що співпраця України з Чиказькою товарною біржею стане новим витком у розвитку українського АПК.

    Оптимістично налаштований і президент Української ф’ючерсної біржі. Зокрема, коментуючи цитату із книги Лео Меламеда "Втеча у ф’ючерси" "Краще запалити свічку, аніж проклинати темряву", - Леонід Козаченко висловив переконання, що "на зерновому ринку України з’являється все більше і більше світла, а тому вже найближчим часом ми подолаємо темряву".

    Разом з тим, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк констатував, що "це буде Причорноморська зернова біржа, яка дасть можливість зробити ще один крок у бік цивілізованого ринку зернових і, головне, - забезпечити фінансовий інструмент для фінансування виробників зернових".

    Инф. agroconf

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.