• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коментар Володимира Вечерка, щодо затримання в аеропорту «Бориспіль» Ніко ЛАНГЕ
    Опубликовано: 2010-06-30 13:22:10

    Інцидент, що мав місце 26 червня в аеропорту «Бориспіль», коли Голову українського представництва Фонду ім. Конрада Аденауера Ніко Ланґе протягом 10 годин не впускали в Україну, потребує уваги з боку української дипломатії. Про це заявив Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції – Володимир Вечерко.

    «Очевидно, що непорозуміння на кшталт цього, потребують офіційних роз’яснень, адже така ситуація не несе користі ні міжнародному іміджу України, ні двостороннім відносинам з офіційним Берліном. Оскільки, Представництво Фонду ім. Конрада Аденауера в Україні, починаючи з 1994 року, супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні», - зазначає депутат.

    Вечерко зауважив, що на його переконання, робота міжнародних неурядових аналітичних інституцій сприяє становленню України як демократичної держави, керівництво якої віддане ідеалам свободи, плюралізму та людської гідності.

    «Представництвом Фонду ім. К. Аденауера реалізовано понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку та побудову громадянського суспільства в Україні. Чимало заходів Фонду було проведено спільно з Комітетом з питань європейської інтеграції. Тому мені, як представнику Комітету, прикро, що ситуація із затриманням пана Ланге мала місце, і я перекй, що керівництво держави має з повною серйозністю поставитися до цього інциденту», - підкреслив парламентар.

    В той же час депутат зауважив, що проблеми та непорозуміння можуть виникати і при перетині кордону ЄС громадянами України.

    «Багато було випадків коли, наприклад, наших високопосадовців, що мають дипломатичні паспорти, не пропускали в країни ЄС, посилаючись на відсутність Шенгенських віз. В той час як візи в таких випадках не потрібні, а місцеві чиновники просто не були поінформовані про це», - зазначив Вечерко.

    Прес-служба депутата

    +3 8 050 8000 167

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.