• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ: Плата за торгівлю автомобілями буде справедливою
    Опубликовано: 2005-11-24 15:00:00
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ “Автомобільний ринок” та ТОВ “Авто-Плюс” монопольним становищем на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі автомобілями та запчастинами в м. Запоріжжя.
    У ході виїзного засідання Комітет встановив, що пов’язані відносинами зазначені товариства змушували торговців укладати договори, в які включалася оплата за додаткову послугу зі збереження цілісності майна.
    В той же час, витрати на охорону території авторинку та самого майна підприємці відшкодовували, сплачуючи ринку за утримання торгового місця в належному стані. В результаті, з торговців двічі стягувалася плата за одну й ту саму послугу.
    Окрім цього, керівництво ринку неправомірно зобов’язувало підприємців сплачувати 1000 гривень за метр площі торгового місця як одноразовий внесок на розвиток благоустрою.
    Такі дії Комітет визнав неправомірними та оштрафував кожного з товариств-порушників на 10 тис. гривень.
    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: “За останній місяць це вже друга справа проти зловживання ринків, яку органи Комітету довели до логічного завершення, захистивши права підприємців. Обмеження прав багатьох представників малого бізнесу зумовлені неувагою місцевої влади до питань ефективного функціонування ринків. Адміністрації ринків взяли за правило нав’язувати торговцям різні, не підкріплені реальними розрахунками, додаткові умови та послуги. Це ми виявили та припинили і в Запоріжжі. Тепер Комітет жорстко відслідковуватиме подібні ситуації в усіх регіонах та контролюватиме виконання порушниками зобов’язань.
    Що стосується запорізької справи, то і “Автомобільний ринок”, і “Авто-Плюс” визнали порушення, зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету та протягом двох тижнів усунути всі протиріччя щодо укладення договорів із підприємцями”.
    Прес-служба АМКУ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.