• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У молдованина вилучили 11 кг. 650 гр. коноплі
    Опубликовано: 2006-02-09 16:54:00

    На митному посту „Платонове” працівники Котовської митниці виявили і припинили незаконне переміщення через митний кордон України тичного зілля – коноплі.

    Під час митного контролю автомобіля, „Ауді-100” за кермом якого знаходився молдованин, і прямував із Молдови до Росії, у тайнику – за обшивкою дверей митники виявили 25 пакетів з речовиною рослинного походження з характерним запахом коноплі загальною вагою 11 кг. 650 гр.

    Водій авто нервував, на запитання правоохоронців відповідав не впевнено. Його хвилювання теж було помітно. Тому митники вирішили ретельніше оглянути „Ауді” на предмет тайника чи схованки. Інтуїція професіоналів не підвела. За обшивкою одних з дверей вони виявили цей смертоносний багаж.

    Митники затримали порушника, його авто і „зілля” та склали протокол про порушення митних правил за ст.. 352 Митного кодексу України. Для кого віз молдованин речовину з коноплі з’ясує слідство.

    І варто нати, що згідно Кримінального Кодексу України, ст. 305, за перший такий вчинок можна отримати від 3 до 8 років позбавлення волі. Якщо такий вчинок повторюється цією ж особою, то це тягне від 5 до 10 років ув’язнення. І, на прикінець, велике покарання чекає на організовану групу контрабандистів, які переміщують (незаконно) тичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги, чи прекурсори через митний кордон України у великих розмірах. Це, як правило, позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією предметів контрабанди та майна. Але, у будь-якому випадку, останнє слово скаже суд.

    "ДМСУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.