• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В.М.Литвин відповів на запитання журналістів ТРК "Алекс"
    Опубликовано: 2006-02-20 10:25:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у суботу перебуває з робочою поїздкою у Запорізькій області.

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин розпочав поїздку до обласного центру записом на ТРК "Алекс". Він відповів на низку запитань ведучого, які, переважно, стосувалися позиції Голови Верховної Ради України у розв´язанні проблем, що виникли між Верховною Радою та урядом, реалізації політреформи, прогнозів результатів майбутніх виборів тощо.

    В.Литвин, зокрема, висловив упевненість , що "після виборів зникне політична невизначеність, почнеться робота", а також "зникнуть розмови про референдум" щодо політреформи.

    Відповідаючи на запитання щодо того, чи є легітимним нинішній уряд, В.Литвин наголосив, що "уряд є, він легітимний", однак його статус понижено, оскільки він є виконуючим обов´язки. В.Литвин пояснив, що уряд було відправлено у відставку через неналежне виконання рішень Верховної Ради.

    Голова Верховної Ради України у своєму виступі засудив практику масових "кадрових чисток" після зміни Президента. На його думку, глава держави, який переміг на виборах, мав право замінити очільників тих чи інших галузей. Водночас, він здивований тим, що під звільнення потрапили більш як 20 тисяч кваліфікованих чиновників. "Нам, зрештою, треба навчитися бути об´єктивними, навчитися говорити правду",- підкреслив він.

    Багато питань виступу Голови Верховної Ради України було присвячено шляхам врегулювання економічної кризи в країні.

    На одне із чільних місць у врегулюванні економічної ситуації В.Литвин поставив питання російсько-українських відносин. Він засудив практику "пошуку ворога", зокрема, в українсько-російських відносинах, що, не виключає він, може бути пов´язаним з політтехнологічними схемами напередодні виборів.

    У м. Запоріжжя В.Литвин взяв участь у нараді з представниками органів місцевого самоврядування, де керівники рад області виклали своє бачення розв´язання існуючих проблем та посилення ролі органів місцевого самоврядування.

    "ВРУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.