• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України
    Опубликовано: 2006-04-03 17:23:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України

    „Про внесення змін до Порядку обчислення і внесення

    до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та продуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку

    територією України”

    На веб-сайті Державної податкової адміністрації України (sta) у підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу „Регуляторна політика” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (rp) розміщено розроблений ДПА України проект постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку обчислення і внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та продуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України” та аналіз впливу цього регуляторного акта.

    Проект розроблено з метою приведення норм пункту 3 Порядку обчислення і внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та продуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2005 року №424, до норм абзаців другого та п’ятого частини першої статті 5 Закону України від 20 ня 2005 року №3235-ІУ „Про Державний бюджет України на 2006 рік”, в яких розмір рентної плати зазначено: для природного газу – у гривнях за 1000 куб. метрів газу на кожні 100 кілометрів відстані, для аміаку – у гривнях за тонну на кожні 100 кілометрів відстані.

    Зокрема, пункт 3 Порядку викладено у такій редакції: „Платники обчислюють суму рентної плати як добуток розмірів рентної плати, встановлених законом про державний бюджет, обсягів нафти, нафтопродуктів, природного газу та аміаку, що транспортувалися територією України, та приведених до величини розміру рентної плати відстаней транспортування для рентної плати за транзитне транспортування природного газу та аміаку”.

    Прийняття проекту дозволить попередити ухилення від справляння рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України і забезпечить умови для здійснення ефективного контролю за її обчисленням.

    Пропозиції та зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку обчислення і внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та продуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проектуна адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів), електронну – opetrichenkosta. та за телефоном 272-59-76.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-radakmu, а також на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – pressdkrp.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.