• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шемчук Хоменко провели спільну прес-конференцію
    Опубликовано: 2006-04-06 10:36:00

    5 квітня в Головному управлінні МВС України в АР Крим відбулася прес-конференція, яку провели прокурор Автономії Віктор Шемчук і начальник кримської міліції Володимир Хоменко.

    Основними темами були минулі вибори і криміногенна обстановка на півострові.

    Міліція і прокуратура гідно показали свою роботу під час виборчої кампанії. Як заявили «силовики», глобальних фальсифікацій і порушень зафіксовано не було. Порушено 3 кримінальні справи (одна з яких - за фактом зняття з виборчих перегонів А. Гресса).

    Залишаються на контролі міліції і прокуратури два резонансні злочини: нанесення тяжких тілесних ушкоджень кандидату на пост селищного голови селища Мирний (Євпаторія) Анатолію Симоненко і вбивство кандидата в депутати Верховної Ради АРК і міськради Феодосії Миколи Баришева.

    Наємо, Анатолій Симоненко був побитий невідомими за 2 дні до виборів. 29 березня від тяжких травм він помер у лікарні. На даний час співробітники міліції затримали в Євпаторії трьох підозрюваних в причетності до нападу на А. Симоненко. Як стало відоме правоохоронцям, цей злочин готувався наперед і був скоєний за замовленням, яке напряму пов\'язане з виборчою кампанією потерпілого. Нині проводяться слідчі дії, в ході яких встановлено, що з трьох затриманих двоє є замовниками злочину (один з них політичний конт А. Симоненко) і один - організатором нападу. Обгрунтованість затримання підтверджується проведеними між підозрюваними очними ставками.

    У вбивстві Миколи Баришева (його труп з черепно-мозковими травмами був знайдений 2 квітня на узбіччі дороги Феодосія-Орджонікідзе) правоохоронні органи, навпаки, не вбачають якихось політичних мотивів. Більш вірогідно, що це внутрішні «розбори» між суб\'єктами підприємницької діяльності.

    Микола Баришев був засновником одного з комерційних банків, і, використовуючи своє службове становище, переводив в готівку фінанси через центр конвертації. За даними міліції, таким чином йому за два роки вдалося «відмити» 85 мільйонів гривень. Загиблий Н. Баришев раніше був двічі судимий - у 1998 і 2005-му роках. Одна з кримінальних справ пов\'язана з шахрайством. Основною версією вбивства кандидата в депутати є вбивство кредиторами. За словами прокурора Віктора Шемчука, Микола Баришев створив фінансову «піраміду»: у декількох банках їм були взяті кредити під заставу одного і того ж об\'єкта; один кредит брався, щоб погасити другий, другий - на третій і т.д.

    В цілому ж, що стосується оперативної обстановки на півострові, начальник кримського Главку міліції Володимир Хоменко відзначив зниження кількості вбивств, тяжких тілесних ушкоджень і крадіжок. З початком весняно-літнього періоду вже спостерігається зростання грабежів і розбоїв, проте, в порівнянні з минулим сезоном, відповідно високий і відсоток їх розкриття.

    ЦГЗ ГУМВС УКРАЇНИ

    В АР КРИМ

    "ДМСУ"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.