• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реінкарнація “Батьківщини”
    Опубликовано: 2005-11-11 16:53:00
    Учорашня сесія Львівської обласної ради видалася на диво веселою, емоційною та продуктивною. Депутати кидали політичні шпильки на адресу один одного, що викликало бурхливу реакцію та регіт залу. На сесію прибули аж 60 обласних обранців. Під вікнами облраду знову пікетували невдоволені, вимагаючи припинити будувати в Соснівці лікарню відновлювального лікування та взяти Олега Сала під варту.
     
    Під час засідання самоліквідувалася фракція ВО “Батьківщина”, натомість утворилася нова з назвою “Батьківщина-БЮТ”. Очолив новостворене об’єднання депутат Зеновій Шептицький. Заяви про вступ до неї надходили настільки швидко, що заступник голови облради Андрій Парубій раз у раз вибігав до трибуни оголошувати нових ів до “Батьківщини-БЮТ”.

    Тепер до оновленої, чи то пак об’єднаної фракції прихильників Юлії Тимошенко в облраді входять: Зеновій Шептицький, Євген Буба, Василь Баран, Леонід Охріменко, Степан Данькевич та інші депутати, які перебували в колишній фракції “Батьківщина”. Остання, згідно з регламентом облради, мусила припинити своє існування через малу кількість ів, яких там залишилося менш ніж п’ять.
     
    А от новостворену фракцію внаслідок політичної міграції поповнили дев’ять народних обранців. Рішення розпустити первісну фракцію, якою керував Олег Канівець, ухвалили на одному з партійних з’їздів обласної організації ВО “Батьківщина”. Присутні в залі народні обранці жартували, мовляв, депутати “роздеруть Юлію Тимошенко за любов до неї”.

    Колишній керівник фракції “Батьківщина” в обласній раді Олег Канівець так пояснює ситуацію, що склалася: “Було розпорядження Юлії Тимошенко про реабілітацію фракції, але завдяки зусиллям народних депутатів, які є в керівництві партії “Батьківщина” (а саме – Ярослав Федорчук і Валерій Чичков, проти яких ми виступили за те, що вони есдепізують партію), було зроблено все, щоб розпорядження Юлії Володимирівни не набуло чинності. Нехай це буде на їхній совісті.

    Наша позиція полягає в тому, що вона повинна об’єднатися з Президентом на майбутніх виборах. Але якщо “Батьківщина” буде поводитися так, як це робить сьогодні щодо глави держави, то ми не підтримуватимемо Юлію Тимошенко”.

    Стосовно ж депутатів, які залишилися в уже неіснуючій фракції, то, за словами Олега Канівця, до наступної сесії питання їхньої партійної приналежності мають розв’язати. Пан Канівець вважає, що краще залишитися позапартійним, аніж жертвувати здоров’ям і часом, аби говорити правду, а згодом грошові мішки зроблять так, щоб витіснити його з того середовища. За словами пана Канівця, ситуація у львівській організації “Батьківщини” критична.
     
    ". VIP "Vлада I Pолітика"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.