• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд України та Фонд Клінтона підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння
    Опубликовано: 2005-11-28 10:01:00
    Урядом України та Ініціативою Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД підписано додаток до Меморандуму про взаєморозуміння від 15 вересня 2004 року. З української сторони документ підписав міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, з протилежної – голова Фонду Біл Клінтон.
     
    Під час церемонії підписання Додатку Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров висловив вдячність Фонду Клінтона за надану допомогу. При цьому він зазначив: „Ми усвідомлюємо, що СНІД поряд з нами, важливою зброєю у боротьбі з ним має стати взаємодія з усіма іноземними державними і громадськими організаціями. У цьому контексті дуже важливою є співпраця з Фондом Клінтона, яка дозволяє постачати в Україну високоякісні ліки проти СНІДу, які значно нижчі за ринкові”.
     
    Зі свого боку Білл Клінтон визначив три головні напрямки діяльності Фонду у питаннях боротьби зі СНІДом, зокрема це стосується постачання якісних та дешевих ліків, підвищення кваліфікації медичного персоналу, а також профілактика та лікування найбільш соціально незахищених верств населення України.
    Додатком до Меморандуму визначено пріоритетні області співробітництва, зокрема Ініціатива Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД надасть можливість Уряду України закупати антиретровірусні препарати за цінами Фонду Клінтона. Окрім того, Фонд Клінтона надасть допомогу в започаткуванні програми наставництва з метою розширення доступу до лікування на рівні областей, а також будуть започатковані пілотні проекти для поширення програм догляду, лікування та профілактики для споживачів ін’єкційних тиків та людей, які належать до груп високого ризику.
     
    "Урядовий портал"
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.