Уряд України та Фонд Клінтона підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння

28 ноя, 10:01

Урядом України та Ініціативою Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД підписано додаток до Меморандуму про взаєморозуміння від 15 вересня 2004 року. З української сторони документ підписав міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, з протилежної – голова Фонду Біл Клінтон.
 
Під час церемонії підписання Додатку Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров висловив вдячність Фонду Клінтона за надану допомогу. При цьому він зазначив: „Ми усвідомлюємо, що СНІД поряд з нами, важливою зброєю у боротьбі з ним має стати взаємодія з усіма іноземними державними і громадськими організаціями. У цьому контексті дуже важливою є співпраця з Фондом Клінтона, яка дозволяє постачати в Україну високоякісні ліки проти СНІДу, які значно нижчі за ринкові”.
 
Зі свого боку Білл Клінтон визначив три головні напрямки діяльності Фонду у питаннях боротьби зі СНІДом, зокрема це стосується постачання якісних та дешевих ліків, підвищення кваліфікації медичного персоналу, а також профілактика та лікування найбільш соціально незахищених верств населення України.
Додатком до Меморандуму визначено пріоритетні області співробітництва, зокрема Ініціатива Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД надасть можливість Уряду України закупати антиретровірусні препарати за цінами Фонду Клінтона. Окрім того, Фонд Клінтона надасть допомогу в започаткуванні програми наставництва з метою розширення доступу до лікування на рівні областей, а також будуть започатковані пілотні проекти для поширення програм догляду, лікування та профілактики для споживачів ін’єкційних тиків та людей, які належать до груп високого ризику.
 
"Урядовий портал"

Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/103687.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM