• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Бойко: «Ми захопимо владу, як ХАМАС у Палестині»
    Опубликовано: 2006-02-20 16:24:00

    Один з лідерів опозиційного блоку «Не Так!», голова Республіканської партії України Юрій Бойко нещодавно презентував програму «Новий економічний патріотизм» - програму економічного розвитку України. Це, як зазначають експерти, чи не єдина детальна та ґрунтовна програма розвитку, представлена партіями та блоками. Про неї (програму) багато говорилося, тож розмовляли ми з паном Юрієм про інше.

    - Перш за все, вас так важко зараз зловити для розмови – ви постійно в роз’їздах. У вас взагалі є вихідні?

    - Так, один – в неділю. З ранку я граю у футбол, потім йду до сауни, з неї – додому: сплю, гуляю і таке інше. Звичайно, родина до цього ставиться негативно, але якось витримує, адже такий графік у мене вже давно. Взагалі, у керівників правилом гарного тону вважається не мати в суботу вихідний.

    - За місяць – вибори. Що буде після них?

    - Парламент дійсно буде сформований, але однієї пріоритетної сили не буде, тож бачитимемо коаліції. Вони ж можуть бути різними: Партія регіонів з партією Ющенка (НСНУ), БЮТ з «Нашою Україною». Всі ці конфігурації зраза ретельно розглядають наші експерти. Особисто я вважаю, що Партія регіонів набере найбільше голосів і нею буде сформовано більшість. Парламент, як прогнозує Володимир Литвин, не розбіжиться, бо дуже багато зусиль покладено на його формування і всі це розуміють. Щодо домовленостей про посади та інші угоди – звичайно вони є, але не зафіксовані на папері, адже Віктор Ющенко ще й досі вважає, що більшість голосів набере «Наша Україна».

    - Як ви розцінюєте шанси блоку «Не Так!»?

    - Не треба до воки ходити, аби бачити, що до Парламенту безперечно пройдуть Регіони, БЮТ та НСНУ. Які ще партії туди потраплять – важко сказати. Зйте події тритижневої давнини, коли в Палестині перемогла терористична організація ХАМАС. Хто її взагалі бачив до виборів? Ми – потужна опозиція і розраховуємо, як і ХАМАС, перемогти.

    - Хто з лідерів помаранчевої команди вам особисто симпатичний?

    - Таких небагато. Це – Юрій Єхануров та більш-менш виважений Пинзеник. Я вважаю, що представники сьогоднішньої влади не можуть нічого змінити, бо у них не вистачає професіоналізму. Чим швидше вони підуть туди, звідки прийшли (в опозицію), тим менше зусиль треба буде докласти до того ж газового питання, аби його вирішити й досягнути стабільності.

    Щодо БЮТ – то це партія одного лідера. Якщо лідер іде з арени – партії вже немає. Юлія Тимошенко – харизматичний лідер і дуже сильний політик, але як керівник та менеджер – вона ніяка, бо економіку розуміє, як комерційну діяльність. Ю. Тимошенко керувала Кабміном, як комерційною структурою. Якби вона ним ще два – три місяці увала – ми б пішли з протягнутою рукою.

    Зараз я багато їжджу по Україні і бачу, що до сьогоднішньої влади довіра народу різко скорочується. На Сході її взагалі немає. На зібраннях люди пишуть записки із залу «Як я ненавиджу Ющенка» і підписуються.

    - Що можна очікувати від людей після виборів. Чи можливий другий Майдан?

    - Після виборів в Україні буде спокійно. Ніякого другого майдану не буде. Людям вже все набридло та остогидло. Вони взагалі втратили віру у владні інститути. Просто будуть терпляче чекати: ну прийшли ще ті, подивимося, що ще вони нам скажуть.

    "Інтернет РЕПОРТЕР"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.