• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратила ініціативу щодо Придністров'я?
    Опубликовано: 2006-03-07 11:52:00

    Україна втратила ініціативу в придністровському питанні, а Росія, навпаки, повертає собі втрачені позиції, вважає експерт агенства “Контекст-медіа” Володимир Нагірний, коментуючи в інтерв”ю „Німецькій хвилі” ситуацію на українсько-молдовському кордоні. Напередодні українська Держмитслужба повідомила, що на придністровській ділянці кордону стоять сотні вантажних автомобілів. Рух транспорту заблокований на пропускних пунктах Нові Гояни та Кучурган. Повідомляє Захар Бутирський:

    Нагірний вважає запровадження нових митних правил Україною запізнілим кроком. „Те, що їх запровадили не в лютому, а тільки в березні, дозволило Тирасполю підготуватися та узгодити свої дії з Кремлем”, - упевнений політолог. Президент самопроголошеної Придністровської молдовської республіки Ігор Воронін назвав неприйнятним митний режим, запроваджений Україною та Молдовою з 3 березня.

    У зверненні до народу, він заявив, що регіону загує соціально-економічна катастрофа. На цю загрозу Тирасполь відповів зупинкою потоку вантажів з Молдови та України в обох напрямках. Зі свого боку, офіційна Москва закликає переглянути новий митний режим. Українські та молдовські дипломати намагаються врегулювати суперечку. Однак не приховують, що існує намагання зірвати процес врегулювання. Прем”єр-міністр Юрій Єхануров заявив, що нові правила не такі страшні. Товари будуть проходити лише зі штампом митниці Молдови, але мита сплачувати не треба.

    «Німецька хвиля»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.