• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Хмельницькому готуються до повторних виборів
    Опубликовано: 2006-03-28 15:29:00

    Виявилося, що там 250 тисяч мешканців обласного центру обирали тільки депутатів до Верховної Ради.

    Вибори на місцевому рівні зірвали и територіальної виборчої комісії, так вважає голова ТВК Валентина Шепурева. В такий спосіб вони начебто протестували проти зняття кандидатури діючого мера з перегонів через застосування ним адмінресурсу. Кандидат на посаду мера Віктор Коліщак – основний опонент чинного міського голови Миколи Приступи – звинуватив його в застосуванні адмінресурсу. Міський суд позов відхилив, проте факт зловживання службовим становищем підтвердив Апеляційний суд області.

    Анатолій Марцинкевич, перший заступник голови апеляційного суду: «При розгляді цієї справи було встановлено факт застосування адмінресурсу. Ми зобов’язали ТВК зняти кандидата на посаду міського голови Миколу Приступу». Саме з цим рішенням, вважає голова ТВК Валентина Шепурева, не погодилися деякі и виборчої комісії. На знак протесту вони припинили ходити на робочі засідання. Із 15 ів працювали тільки вісім.

    Валентина Шепурева, голова територіальної виборчої комісії: «У місті Хмельницькому вибори не відбулись... повинен був бути кворум. Причина це те, що и ТВК захворіли».

    Кандидат у мери «нашоукраїнець» Віктор Коліщак обурений тим, що рішення суду не виконують, звернувся по підтримку до однопартійців. Віктор Коліщак, кандидат на посаду мера Хмельницька: «Куратор приїхав на наше запрошення і він прийшов в ТВК. Усі будуть відповідати перед законом».

    Михайло Полянчич, народний депутат від «Нашої України»: «В мене є запасні варіанти, я про них не буду говорити. Буде пряме скасування, але ми б не хотіли цього, щоб я Давидовича включав. Один з чотирьох мерів в Україні, який підписав кляузу проти прем’єра. Це політична сторона. Ви знаєте, що на тому верху такі речі ніхто не дарує. Тому все буде включено. Ми все перевернемо у Хмельницьку, але виконаємо рішення суду і цей вусатий тут мером не буде».

    Чинний міський голова Хмельницька Микола Приступа зараз перебуває в кардіологічному відділенні міської лікарні, із журналістами не спілкується. Свої коментарі стосовно того, що сталося, передав через довірену особу – Миколу Мельника.

    Микола Мельник, довірена особа Миколи Приступи: «Це наслідки тих подій, що відбулись у Хмельницьку. Того тиску, що здійснювався на ів ТВК». Справою зайнялись правоохоронці, вони відкидають версію тиску на ів ТВК, проте намагаються з’ясувати куди зникли вісім працівників. Сергій Мельник, керівник міського відділу міліції: «24 березня вказівкою прокуратури... встановлено, що 5 ів комісії перебувають на лікуванні, 1 в Києві, двох ще не знайшли». Через політичні перипетії постраждають самі мешканці міста – протягом тридцяти днів вибори таки відбудуться. Щоправда, за кошти з бюджету Хмельницького.

    "НТН"

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.