• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косово: Українських миротворців відвідала група сербських школярів
    Опубликовано: 2006-04-03 12:29:00

    Днями на запрошення командування національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “East” сил КФОР у Косовому базовий табір “Бреза” відвідала велика група сербських школярів з високогірного селища Сушиця муніципалітету Штрпце.

    Для дітлахів цього найбіднішого та найвіддаленішого населеного пункту, що розташований високо в горах у зоні відповідальності українського миротворчого контингенту, цей день став справжнім святом.

    Одразу після закінчення занять в місцевій школі за дітьми на автомобілях приїхали українські миротворці, щоб доставити їх до селища Брезовиця, де розташовані основні підрозділи нашого національного контингенту.

    Після півгодинної подоі, протягом якої весь час довелося спускатися гірськими шляхами з висоти майже 2.000 метрів над рівнем моря, колона машин українців з сербськими дітьми прибула до табору “Бреза”.

    Найбільшу зацікавленість у дітей, особливо хлопців, викликала військова техніка “УкрПолбатівців”, зокрема, БРДМ-2М та “Хаммери”. Водіям бойових машин мабуть ще ніхто не задавав стільки запитань, скільки їм довелося почути від хлопчаків, що оглядали техніку. Їх цікавило майже все – будова машин, озброєння, швидкість з якою вони можуть пересуватися, броньовий захист тощо. Навіть відсутність знання української мови не стало перешкодою у спілкуванні між дітьми та миротворцями. Підбираючи необхідні слова, що схожі в українській та сербській мовах, вони прекрасно розуміли один одного.

    За доброю традицією сербські дітлахи відвідали невеличку капличку, яку власноруч збудували українські миротворці на території табору. Діти з інтересом та повагою роздивлялись православні ікони розвішані на церковних стінах. Для багатьох сербських малюків стало відкриттям, що окрім дружніх стосунків нас єднає значно більше – православна віра, яку сповідують українські і сербські народи.

    Приємною несподіванкою для дітей став обід з українських страв, який їм запропонували кухарі нашого контингенту. Після нетривалої паузи, що була викликана сором’язливістю школярів, дітлахи відвідали українського борщу, а фрукти та солодощі вручені по його закінченню стали невеликим подарунком для кожного з них.

    Необхідно додати, що відвідування сербськими школярами табору українських миротворців було організоване з метою ознайомлення дітлахів з життєдіяльністю українських миротворців та підтриманням шефських зв’язків з шкільними навчальними закладами, що розташовані в зоні відповідальності нашого миротворчого контингенту. Організували та провели цей благодійний захід офіцери групи моніторингу українського миротворчого контингенту на чолі з капітаном Дмитром Данищуком.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.