• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мілінкевич вболіває за успіхи України
    Опубликовано: 2006-04-06 10:19:00

    Білоруський опозиціонер Олександр Мілінкевич уважає, що його країні потрібні успіхи України, аби разом іти в Європу. Про це він заявив у Страсбурзі в інтерв'ю українським журналістам.Україна є для Білорусі дуже важливим партнером у демократичних перетвореннях, зазначив колишній кандидат на посаду глави Білоруської держави:

    «Знаєте, що для нас більше за все потрібно? Щоб у вас було як можна більше успіхів. Ми вболіваємо за ваші успіхи більше, мабуть, ніж ви самі. Тому що ваш успіх – це наші шанси. Ви це розумієте», - заявив Олександр Мілінкевич.

    Він розказав, що пропаганда в Білорусі є дуже жорстокою щодо України. Вона «роздмухує» найменші українські проблеми. За його словами, білоруська пропаганда знаходить якихось бомжів в Україні і розповідає, що так живе вся країна. Мілінкевич уважає це неправильним і наголошує, що Білорусі потрібні українські успіхи. Колишній кандидат у білоруські президенти розповів, що коли готувався до виступів у своїй країні, то згадував там і про Україну, про те, що не все так погано, як про це розповідає пропаганда. За словами Мілінкевича, це дуже сильно впливало на білорусів.

    Опозиціонер розраховує, що Мінськ буде рухатися в Європу, причому, разом із Києвом:

    «Я не думаю, що наш шлях є дуже близьким. Потенціал України - більший. Але Білорусь – менша країна, і нам легше зробити перетворення, так зазвичай і трапляється. Ось чому я думаю, що нам відміряно приблизно однаковий термін – чим раніше, тим краще, але швидко, напевно, не вийде», - заявив Мілінкевич.

    За його словами, білоруські опозиціонери підтримують зв'язки з українськими партіями та громадськими організаціями. Але з керівниками країни контакту поки що немає, сказав Мілінкевич. Йому не вдавалося зустрітися з Ющенком, але білоруський опозиціонер думає, що така зустріч – попереду, адже український президент, за його словами, є демократичною людиною.

    Мілінкевич перебуває в Страсбурзі на запрошення Європарламенту, де він зустрівся з депутатами та висту на сесії. Багато європарламентаріїв висловлюють підтримку білоруському опозиціонеру. В коридорах парламенту можна зустріти людей із красномовними хустками: «Я солідарний з Білоруссю».

    “Радіо Свобода”

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.