• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС планує поглиблити відносини з Україною
    Опубликовано: 2006-04-06 11:19:00

    Європейський союз планує підписати з Україною нову угоду про поглиблення відносин. Про це повідомила комісар ЄС з питань зовнішньої політики та політики добросусідства Беніта Ферреро-Вальднер. В середу вона виступила Європарламенті, де розглядалося українське питання. Розповідає Тетяна Карпенко:

    За словами Беніти Ферреро-Вальднер, Євросоюз зробить Україні нову пропозицію: “Буде нова угода, в якій певну роль відіграватиме питання ства у Світовій організації торгівлі. А коли Україна вступить до СОТ, можна буде говорити також про створення зони вільної торгівлі,” - повідомила Беніта Ферреро-Вальднер.

    Депутати Європарламенту в свою чергу закликали єврокомісара надати Україні нову перспективу і почати з конкретних заходів, приміром, скасувати візовий режим. Однак європейські чиновники порадили депутатам не поспішати. За словами держсекретаря Австрії з питань європейської співпраці Ганса Вінклера, Україна не може бігати, не навчившись спочатку ходити. Тому, сказав Вінклер, усе потрібно робити поступово. А підписання нової угоди про співпрацю Євросоюзу та України буде логічним наступним етапом. У четвер Європарламент має розглянути шість проектів резолюцій за результатами виборів в Україні.

    „Німецька хвиля”

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.