• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко нагородив призерів IX зимових Паралімпійських ігор
    Опубликовано: 2006-04-06 14:28:00

    Президент України Віктор Ющенко взяв участь у церемонії нагородження державними нагородами призерів IX зимових Паралімпійських ігор, які проходили в Турині. Урочистості відбулися в Маріїнському палаці. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Глава держави вручив орден «Золота Зірка» Олені Юрковській – багаторазовій чемпіонці та призерці Паралімпійських ігор з біатлону та лижних гонок. Її визнано найкращою спортсменкою ігор у Турині. Нещодавно О. Юрковській було присвоєно звання Героя України.

    Валерія Сушкевича, президента Національного комітету спорту інвалідів України, Глава держави нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

    Усього державними нагородами було відзначено 24 спортсменів з фізичними вадами та їхніх тренерів. Відповідний Указ Президент підписав 3 квітня 2006 року.

    Звертаючись до спортсменів, Віктор Ющенко подякував їм за досягнення, які підносять міжнародний імідж України. «Ви зробили те, що повинні робити дипломати, політики», – сказав Президент. «Ви перевершили всі наші сподівання, і це ваш подвиг», – додав він.

    Глава держави також повідомив, що сьогодні підписав Указ про заснування 100 президентських стипендій для дефлімпійців, паралімпійців та їхніх тренерів (його текст буде оприлюднено незабаром). Раніше, перед початком Паралімпійських ігор, Президент неодноразово наголошував, що держава бере на себе зобов’язання однаковою мірою підтримувати всіх спортсменів, включно з тими, що мають фізичні вади. «Сьогодні ця домовленість починає працювати», – сказав В. Ющенко.

    В. Сушкевич від імені очолюваного ним комітету подякував Президентові за підтримку паралімпійської збірної. Він наголосив, що своїми успіхами спортсмени завдячують насамперед власній згуртованості й командному духу. «Ми показали українському суспільству, на що здатний інвалід, громадянин України», – сказав В. Сушкевич.

    У церемонії нагородження також узяли участь Юрій Павленко, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту, Іван Сахань, міністр праці та соціальної політики, Маркіян Лубківський, керівник Головної служби гуманітарної політики Секретаріату Президента.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.