• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко бере участь у засіданні РНБО
    Опубликовано: 2006-04-06 15:54:00

    Під головуванням Президента України Віктора Ющенка проходить засідання Ради національної безпеки і оборони. Два головних питання порядку денного – забезпечення інноваційного розвитку України та створення цілісної державної системи управління у сфері утилізації боєприпасів. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Перше питання.

    В ході засідання планується обговорити концепцію розвитку національної інноваційної системи з визначенням основних параметрів інноваційної моделі розвитку та структурної перебудови національної економіки, розглянути питання впровадження комплексу першочергових заходів, спрямованих на усунення системних недоліків у цій сфері.

    Учасники РНБО обговорять питання вдосконалення законодавства, необхідного для формування розвиненого ринку інноваційної продукції, особливо в частині захисту інтелектуальної власності, утворення координаційного органу з виявлення, розвитку та реалізації інтелектуального потенціалу обдарованої молоді. Одним з пріоритетних завдань є збільшення фінансування Загальнодержавної комплексної програми розвитку високих наукоємних технологій на 2005-2013 рр.

    Учасники засідання планують визначитись із проведенням оцінки наявного технологічного потенціалу вітчизняного виробництва. Планується також розглянути питання стосовно розробки прогнозу розвитку системи освіти і ринку праці в Україні, здійснення аналізу механізму формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців за напрямами згідно з вимогами чинного законодавства та потребами ринку.

    На засіданні РНБО планується обговорити запровадження механізмів довгострокового (пільгового, іпотечного, бюджетного) кредитування наукових, науково-дослідних робіт та інноваційної діяльності, зокрема шляхом здешевлення довгострокових кредитів комерційних банків для реалізації інноваційних проектів та фінансування виробництва високотехнологічної продукції, створення Державної патентної бібліотеки з філіалами в регіонах, Національного центру нанотехнологій і регіональних центрів інноваційного розвитку.

    Друге питання.

    Під час засідання заплановано розглянути питання щодо стану робіт з утилізації звичайних видів боєприпасів, непридатних для подальшого використання і зберігання у Збройних силах України, що є одним з головних складових для зменшення загроз, які створюють об’єкти зберігання боєзапасу Збройних Сил України для населення, навколишнього середовища та об’єктів господарського комплексу.

    Також у ході засідання планується обговорити шляхи створення цілісної державної системи управління у сфері утилізації ракет, боєприпасів, вибухових речовин, а також вертикально-інтегрованої структури для реалізації замкненого циклу з розробки (модернізації), виробництва, випробувань та утилізації боєприпасів.

    ELCOMART Политика

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.