• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мотор Шоу наближається
    Опубликовано: 2006-04-03 14:27:00

    Щороку у травні в Україні проходить головна автомобільна подія року – Київське Мотор Шоу, де презентуються найновіші, найпотужніші та найдосконаліші автомобілі. 14 Київський Міжнародний автосалон SIA`2006 пройде 23-28 травня на території Національного комплексу «Експоцентр України» у рамках офіційної програми святкування днів Києва. Організатором найголовнішої автомобільної події року є українська виставкова компанія «Автоекспо». Про це повідомила директор української виставкової компанії «Автоекспо» Ніна Дятлова.

    За її словами, за час свого існування SIA здобув славу стартового майданчика для багатьох нових моделей автомобілів. За попередніми даними, упродовж 2005 року в Україні було продано 265 тисяч нових легкових автомобілів, що стало рекордним показником в історії вітчизняного автобізнесу та перевищило показник 2004 року на 25%. Стабільно високі за останні кілька років обсяги продажу автомобілів в Україні спричинили один з найдинамічніших темпів розвитку автомобільного ринку в Європі, що, в свою чергу, спонукає світових автовиробників до активного просування своїх брендів на ньому.

    На сьогодні про свою участь в автосалоні вже заявили компанії, які представляють такі марки як Nissan, Renault, Citroen, Subaru, Hyunai, Ssang Yong, Kia, Faw, Cherry, ВАЗ, ГАЗ, ІЖ, ОКА, ЛуАЗ.

    За словами Н. Дятлової, задекларований раніше принцип «Легкові автомобілі — головні персонажі автосалону» цього року покладений в основу формування експозиції. Усі центральні майданчики експоцентру — на вулиці та в павільйонах — задіяні виключно для розміщення найвидовищніших та ексклюзивних експозицій відомих світових автомобільних брендів.

    Перед відкриттям Київського автосалону SIA`2006 в центрі Києва — на Хрещатику — відбудеться видовищна шоу-презентація Мотор Шоу, головними «учасниками» якої стануть найкращі моделі автомобілів, що презентує SIA`2006.

    Крім новітніх розробок світового автомобілебудування, Київський автосалон SIA`2006 потішить своїх відвідувачів справжніми автомобільними авторитетами. Старовинні та класичні автомобілі з приватних колекцій та тюнінг-ательє презентує виставка «АвтоЕкслюзив», експозиція якої традиційно є невід’ємною частиною Київського Мотор Шоу. Колекцією ексклюзивних автомобілів доповнюватимуть кращі зразки автотюнінгу та спортивні авто. Своїх прихильників збере і традиційна експозиція мотоциклів «БайкШоу».

    Як повідомила Н. Дятлова, в цьому автомобільному містечку є все, що стосується світу автомобілів: автозапчастини, шини, автосервісне обладнання, автохімія, автокосметика, автоаксессуари, послуги з автострахування та автокредитів. Зокрема, чимало новинок у царині комплектування, обслуговування та догляду за автомобілем можна буде побачити в окремих національних павільйонах, які упорядковують на SIA виробники Польщі, Туреччини та Росії.

    Як повідомила пані Дятлова, оскільки упродовж тижня епіцентр автомобільного життя країни переміщується на SIA, то проведення багатьох гучних автомобільних подій приурочується саме до Мотор Шоу. Так, наприклад, вже багато років на SIA проходить Чемпіонат України з автозвуку та тюнінгу, тест-драйви нових моделей авто, змагання радіокерованих автомоделей та змагання з картингу, виступи автокаскадерів.

    Щороку SIA збирає близько півмільйона відвідувачів з усіх куточків України та із закордону. За визнанням Всесвітньої організації виробників автомобілів (ОІСА), Київське Мотор Шоу входить у «двадцятку» кращих автосалонів світу, поряд з такими «гігантами» як Женевський, Паризький, Детройтський та Токійський автосалони. За високий рівень організації, масштаби та змістовність експозиції Київський міжнародний автосалон SIA отримав високу оцінку генерального секретаря ОІСА пана Іва Ван Дер Страатена, який особисто відвідав його.

    Довідка ElcomartNews. В автосалоні SIA`2005 взяли участь понад 750 компаній, а загальна площа найбільшого автомобільного форуму України досягла позначки 70 000 кв. м.

    В експозиції SIA`2005 було представлено понад 300 моделей легкових авто. Сумарна страхова вартість автомобілів-експонатів виставки становить близько 7 мільйонів доларів США. Сумарна потужність двигунів автомобілів автосалону склала приблизно 30 000 л/с, що дорівнює потужності турбореактивного літака серії «Антон».

    Протягом семи днів на SIA`2005 відбулося близько сотні презентацій, семінарів, тест-драйвів, шоу-програм та інших цікавих подій.

    Загальна кількість відвідувачів SIA`2005 — понад 400 тисяч чоловік. Більшість відвідувачів (87%) — люди віком від 20 до 45 років. За час роботи SIA`2005 на паркувальних майданчиках, що знаходяться на території НК «Експоцентр України» та біля нього, побувало 30 тисяч автомобілів.

    Упродовж семи днів роботи автосалону SIA`2005 було з`їдено 350 000 хотдогів та 200 000 шашликів, випито 5 залізничних цистерн води та напоїв, з`їдено близько 10 тонн морозива та вивезено 22 тонни сміття.

    Наталія Погосова,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (e-news)

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.