• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кількість дозволів на міжнародні автоперевезення збільшено і тепер вони дешевші
    Опубликовано: 2005-12-30 15:13:00

    На 2006 рік Міністерством транспорту та зв’язку України повністю вирішено питання забезпечення українських перевізників дозволами на виконання міжнародних автоперевезень з 43 країнами. Позитивно вирішено питання забезпечення українських перевізників дозволами таких країн, як Італія, Угорщина, Польща, Росія. Зокрема, укладено 1 міждержавну, 41 міжурядову та 1 міжвідомчу — (43) двосторонніх Угоди в галузі автомобільних перевезень. Завершено приєднання до 17 міжнародних Конвенцій і Угод. Загалом, на даний час, в Україні налагоджено взаємовідносини в міжнародному автомобільному сполученні з 48 країнами.

    З метою зменшення вартості іноземних дозволів та книжок ЄКМТ введено в дію з 1 листопада 2005 року новий кошторис витрат, в результаті якого відбулося зменшення вартості дозволів в середньому, більш ніж на 45%. На 2006 рік Україна отримала 1436 дозволів ЄКМТ, це складає 159% у порівнянні з 2005 роком, і 234% у порівнянні з 2001-2003 роками.

    Про це було повідомлено під час наради щодо перспектив розвитку ринку автомобільних перевезень та розподілу дозволів для автоперевізників, які виїздять за кордон, проведеної за дорученням Міністра транспорту та зв’язку України Віктора Бондара 28 ня ц.р. у Мінтрансзв’язку. Були присутні представники Державного департаменту автомобільного транспорту, галузевих підрозділів Мінтрансзв’язку та Асоціацій перевізників.

    Учасники наради також констатували, що ситуація, яка нині склалася в галузі автомобільних перевезень, потребує оновлення рухомого складу за рахунок придбання автотранспортних засобів. Більшість автомобілів, які сьогодні працюють на міжнародних перевезеннях, отримані українськими перевізниками як іноземні інвестиції або в оренду (лізинг).

    За результатами наради керівництво міністерства доручило:

    - провести розподіл та оформлення дозволів ЄКМТ з резерву Мінтрансзвя’язку;

    - опрацювати питання щодо звільнення від ПДВ при ввезенні транспортних засобів на митну територію України;

    - підготувати пропозиції щодо перечеплення причепів або напівпричепів від іноземного перевізника до українського, або навпаки, та подальшого їх транспортування;

    - організувати навчання державних інспекторів по контролю за здійсненням міжнародних перевезень з урахуванням досвіду ДП „СМАП”, АсМАП та Транспортних інспекцій інших країн, та розробити систему їхньої взаємодії з Міністерством внутрішніх справ України.

    Прес-служба МТЗУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.