• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні ціни на гарбузи зросли на 40%
    Опубликовано: 2024-10-15 17:04:52

    У 2024 році в Україні спостерігається суттєве зростання цін на гарбузи: середня вартість на гуртових ринках досягла 35 гривень за кілограм, що на 40% більше, ніж у минулому році. Про це повідомила Тетяна Попович, керівниця відділу маркетингу ринку «Шувар» у Львові.

    На ринку представлено кілька сортів гарбузів, зокрема найбільш популярним для приготування страв є мускатний гарбуз. Також зростає попит на тверді та м’якотілі сорти. Особливо напередодні свята Хелловін збільшується попит на декоративні гарбузи, які використовуються для прикраси. Окрім того, активно продаються гарбузи для переробки, зокрема для виробництва олії та насіння, підкреслила Попович.

    Зростання обсягів вирощування гарбузів у цьому році зумовлене підвищеним попитом на здорове харчування, а також стабільними погодними умовами в ключових регіонах виробництва. Найбільші площі під гарбузами розташовані в Закарпатті, а також у західних та південних областях України.

    Експертка також зазначила, що попит на столові гарбузи та гарбузове насіння продовжує зростати, особливо серед споживачів, які надають перевагу здоровим сезонним продуктам. Гарбузове насіння стало популярним не лише як корисний перекус, а й як важливий інгредієнт у кулінарії, а також ресурс для переробки та виробництва олії.

    Основними постачальниками гарбузів і насіння в Україні є як великі агропідприємства, так і малі фермерські господарства. Закарпаття спеціалізується на вирощуванні столових гарбузів, Одеська та Херсонська області — на гарбузовому насінні, а Волинь та Рівненщина постачають органічну продукцію.

    Розвиток фермерських господарств, які спеціалізуються на нішевих продуктах, таких як гарбуз та його похідні, сприяє подальшому збільшенню попиту та пропозиції на ринку, що позитивно вплине на економіку аграрного сектору країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.