• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні спостерігається зростання цін на капусту
    Опубликовано: 2024-09-26 17:01:06

    На початку поточного тижня в Україні розпочалося підвищення цін на білокачанну капусту. Цей тренд спостерігається на ринку, який наразі переживає період міжсезоння, коли реалізація середніх сортів капусти вже завершена, а продаж пізніх сортів тільки починають поодинокі господарства. Обмежена пропозиція в умовах активної торгівлі суттєво стимулює зростання цін у цьому сегменті.

    Сьогодні фермери з основних регіонів вирощування пропонують білокачанну капусту за ціною від 18 до 25 гривень за кілограм ($0,44-0,60/кг). Це означає, що ціни підвищилися в середньому на 22% у порівнянні з кінцем минулого тижня. Широкий діапазон цін виробники пояснюють різною якістю пропонованої продукції. При цьому попит серед покупців залишається стабільним у різних цінових сегментах.

    Причини такого різкого зростання цін на капусту обумовлені кількома факторами. По-перше, значне скорочення пропозиції продукції на ринку стало результатом завершення багатьма господарствами реалізації середніх сортів. По-друге, лише кілька фермерів почали збирати врожай пізнішої капусти. Високий попит у цьому сегменті також сприяє підвищенню цін.

    Цікаво, що на даний момент білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому в 3,3 раза більше, ніж у відповідний період минулого року. Продавці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни можуть зрости ще більше. Проте, за їх прогнозами, упродовж наступних двох тижнів можливе істотне зниження цін, коли на ринок почнуть надходити великі обсяги пізніх сортів капусти.

    Таким чином, ситуація на ринку капусти потребує уваги, оскільки зростання цін може вплинути на споживчий попит. Слідкувати за тенденціями на ринку овочів важливо не лише для фермерів, але й для споживачів, які планують закупівлю капусти на найближчі тижні. Ринок має свої циклічні зміни, тому варто очікувати на коливання цін у найближчий час.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.