• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні ринок ріпаку стикається з серйозними проблемами
    Опубликовано: 2024-09-05 17:07:19

    В Україні ринок ріпаку стикається з серйозними проблемами, зокрема збитковістю торгівлі та нестабільністю цін. У серпні країна експортувала 878 тисяч тонн ріпаку, а на вересень заплановано експорт ще 580 тисяч тонн. Однак трейдери проявляють обережність у роботі з ріпаком через низьку прибутковість, зокрема у липні та серпні, коли більшість угод завершувалася зі збитками. Тим часом, фермери змогли отримати прибуток від вирощування ріпаку.

    Про ситуацію на ринку ріпаку повідомили аналітики сільськогосподарського кооперативу «ПУСК», створеного в рамках Всеукраїнської аграрної ради (ВАР). Як передає «ПроАгро Груп», закупівельні ціни на ріпак в Україні залишаються під тиском нестабільних світових ринкових умов.

    Минулого тижня на біржі Euronext ціни на ріпак коливалися в межах 450-470 євро за тонну. Аналітики зазначають, що якщо найближчим часом не відбудеться зростання цін до 475-480 євро за тонну, ринок може повернутися до позначки 450 євро за тонну. Це може призвести до зниження внутрішніх закупівельних цін в Україні.

    На даний момент закупівельні ціни в Україні становлять від 22,5 до 23 тисяч гривень за тонну. Однак, у разі подальшого падіння цін на європейських біржах, закупівельні ціни можуть знизитися до 20-21 тисяч гривень за тонну. Це є серйозною загрозою для українських трейдерів, які вже стикалися з фінансовими труднощами.

    Крім того, ринок ріпаку залишається під впливом очікувань щодо майбутнього сезону. Відомо, що вересень і жовтень, ймовірно, пройдуть у пониженому тренді. Найвищі ціни на ріпак, як правило, фіксуються у січні-березні, тому тим, хто вирішив не продавати ріпак зараз, може бути доцільно утримувати запаси до зимового сезону.

    Загалом, ситуація на ринку ріпаку в Україні є складною і вимагатиме ретельного моніторингу та адаптації до змінюваних умов як на внутрішньому, так і на світовому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.