• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на лохину в Україні знизилися до 90-100 гривень за кілограм
    Опубликовано: 2024-08-05 17:08:58

    Масовий сезон збору лохини в Україні практично завершився, і виробники підсумовують його не тільки через менший, ніж очікувалося, обсяг врожаю, але й через зниження цін на ягоди.

    Цьогорічні весняні приморозки і липнева спека дійсно зменшили врожайність лохини, проте, за словами президента Української плодоовочевої асоціації Тараса Баштанника, ціни на лохину залишаються цілком прийнятними. Як повідомляє «ПроАгро Груп», в інтерв'ю Seeds Баштанник зазначив, що ціна на лохину в 90-100 гривень за кілограм не є критичною для рентабельності, оскільки собівартість виробництва складає близько 60 гривень за кілограм.

    Експерт підкреслив, що хоча маржинальність трохи зменшилася, не варто через це відмовлятися від вирощування лохини, в яке інвестовано значні кошти — до 30-40 тисяч доларів на гектар. "Це нормальна культура, і розкорчовування лохини через зниження цін не є виправданим рішенням", — додав він.

    В Україні активно розширюється експорт лохини, що сприяє підтримці цін на стабільному рівні. Баштанник вважає, що експорт лохини буде продовжувати зростати, що позитивно вплине на ринкову ситуацію.

    Проте, згідно з прогнозами експерта, ціни на пізні сорти лохини можуть зрости на 10-15% у порівнянні з нинішніми рівнями. Водночас попит на лохину зменшиться, оскільки споживачі почнуть вважати більш актуальними сезонні продукти, такі як кавуни та інші літні фрукти і овочі.

    Таким чином, ринок лохини переживає зміни, пов’язані з сезонними коливаннями в обсягах врожаю та попиті, проте перспективи для експорту залишаються позитивними, що допомагає підтримувати ціновий баланс.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.