• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на огірки в Україні зросли через дефіцит пропозиції
    Опубликовано: 2024-07-29 17:07:48

    В Україні спостерігається значне підвищення цін на тепличні огірки, яке стало наслідком дефіциту пропозиції. Як повідомляють аналітики EastFruit, ця ситуація виникла через закінчення першого обороту врожаю та зменшення залишків продукції на ринку.

    Згідно з інформацією від представників тепличних комбінатів, перший оборот збирання огірків вже завершено, а залишки продукції реалізовані. Виробники, які здійснюють цілорічний цикл виробництва, підвищили ціни на свою продукцію. Це пов'язано з стабільним попитом на продукцію високої якості, що дозволяє їм встановлювати вищі ціни.

    З початку тижня вартість тепличних огірків зросла в середньому на 25%. Станом на 26 липня ціни на продукцію складають від 35 до 55 грн/кг ($0,85-1,34/кг). Цей ціновий стрибок пов'язаний з міжсезонним скороченням пропозиції огірків, оскільки багато тепличних комбінатів вже завершили збір врожаю першого обороту, а новий збір розпочнеться тільки в середині серпня.

    Оператори ринку зазначають, що компанії, які продовжують реалізувати тепличні огірки, практично щодня підвищують ціни через активні темпи збуту. Крім того, підтримку цін надає обмежена пропозиція огірків, вирощених у відкритому ґрунті.

    Сьогодні тепличні огірки в Україні коштують у середньому в три рази дорожче, ніж наприкінці липня минулого року. Багато експертів ринку прогнозують подальше зростання цін, якщо темпи збуту залишаться на нинішньому рівні.

    Таким чином, українські споживачі можуть очікувати на збереження високих цін на огірки протягом найближчих тижнів, якщо ситуація на ринку не зміниться.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.