• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стрімке зниження цін на картоплю в Україні: Причини та перспективи
    Опубликовано: 2024-07-18 12:04:39

    В Україні спостерігається значне зниження цін на картоплю нового врожаю. Ця тенденція зумовлена кількома ключовими факторами, що впливають на ринок.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Основною причиною здешевлення картоплі стала спекотна та посушлива погода в основних регіонах вирощування. Такі погодні умови змусили фермерів прискорити збирання врожаю, що призвело до збільшення пропозиції на ринку.

    Зараз фермери продають картоплю нового врожаю за ціною від 8 до 15 гривень за кілограм (0,19-0,36 доларів США). Це на 27% нижче, ніж ціни, які спостерігалися наприкінці минулого тижня. Ця різка зміна цін вплинула на ринок і змусила виробників переглянути свою стратегію збуту продукції.

    Цікаво, що навіть з урахуванням поточного здешевлення, ціни на картоплю залишаються вищими приблизно на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виробники очікують, що ціни можуть знизитися ще більше, якщо реалізація продукції не прискориться найближчим часом.

    Спекотна погода не тільки прискорила збирання врожаю, але й вплинула на якість продукції. Деякі фермери повідомляють про втрати врожаю через пересушення ґрунту та недостатню кількість вологи, що може позначитися на загальній кількості доступної картоплі.

    Аналітики прогнозують, що якщо тепла погода триватиме, це може вплинути на подальше зниження цін на картоплю. Однак, важливо враховувати, що в разі зменшення пропозиції через погіршення врожаю, ціни можуть знову почати зростати.

    Фермери зараз стикаються з дилемою: чи варто прискорювати продажі картоплі, щоб уникнути подальшого зниження цін, або ж чекати на можливе зростання цін у разі зменшення пропозиції на ринку. Це питання залишається відкритим і вимагає ретельного аналізу ринкових тенденцій.

    Загалом, ситуація на ринку картоплі в Україні демонструє, наскільки впливовими можуть бути погодні умови на сільськогосподарський сектор. Фермери та аналітики продовжують стежити за розвитком подій, щоб приймати обґрунтовані рішення щодо подальшої стратегії продажів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.