• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження цін на свинину в Україні: вплив проблем з електропостачанням
    Опубликовано: 2024-07-16 12:08:49

    У червні 2024 року в Україні відбулося значне зниження цін на свинину, зумовлене жорсткішими графіками відключень електроенергії. За даними Асоціації свинарів України (АСУ), середня закупівельна ціна свинини в червні склала 53,2 грн/кг з ПДВ, що на 10,1% менше порівняно з травнем. Ця зміна означає зниження ціни на 6 грн/кг.

    Перебої з електропостачанням вплинули на всі ланки виробничого процесу, включаючи заготівлю, переробку та реалізацію свинини. М'ясокомбінати та бойні були змушені знижувати обсяги виробництва, що призвело до зменшення попиту на свиней.

    Додатковим фактором, що вплинув на ринкову активність, стала активніша мобілізація. Це призвело до змін у режимах роботи підприємств та часткового зменшення потоку споживачів, що також сприяло зниженню цін на свинину.

    Середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини в червні становила 191,9 грн/кг, що на 1% менше, ніж у травні. Найбільше зниження цін спостерігалося на лопатку та тазостегнову частину, які подешевшали на 2,3% та 2,8% відповідно.

    Цікаво, що всупереч загальному тренду, ошийок, який користується попитом у пікніковий сезон, подорожчав на 1,6%. Це свідчить про те, що певні види свинини залишаються популярними серед споживачів, незважаючи на загальне зниження цін.

    Ситуація на ринку свинини в Україні демонструє, як проблеми з електропостачанням можуть мати широкомасштабний вплив на сільськогосподарський сектор і змінювати динаміку цін. У той же час, адаптація підприємств до нових умов та зміни в попиті на окремі види продукції вказують на гнучкість і стійкість українського аграрного сектору.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.