• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свинина в Україні дорожчає: липнева цінова динаміка
    Опубликовано: 2024-07-05 12:06:25

    З початком липня ринок свиней забійних кондицій демонструє позитивну цінову динаміку. За минулий тиждень закупівельні ціни на свинину зросли на 2,5-4 грн/кг, що призвело до встановлення більшості товарних позицій на рівні 58-60 грн/кг.

    Таку інформацію надала Асоціація "Свинарі України" за результатами свого щотижневого моніторингу закупівельних цін. За даними аналітичного відділу асоціації, максимальні цінові позначки частіше спостерігалися у західних регіонах, тоді як в східних областях та центрі України зустрічалися епізодичні пропозиції за нижчими цінами.

    Середньозважена ціна закупівлі свинини живою вагою склала 58,7 грн/кг, що на 6,6% перевищує минулотижневий рівень. Оператори м'ясопереробки описують поточний стан ринку як стабільний, хоча обсяги продажів залишаються меншими за очікувані. Відключення електроенергії досі впливають на замовлення від кінцевих споживачів та м'ясокомбінатів, проте більшість учасників ринку вже адаптувалися до нових умов і працюють згідно з планом.

    Водночас, за даними опитувань заготівельників, сезонні чинники продовжують впливати на пропозицію свинини, хоча цей вплив ще не досяг свого піку. Частіше надходять відгуки про меншу середню забійну масу тварин або зменшені обсяги товарних партій. У деяких випадках спостерігаються вимушені відтермінування відвантажень через повільніший приріст тварин.

    Представники м'ясопереробної галузі також відзначають, що пропозиція великовагових свиней стала значно менш помітною. Частина заготівельників очікує подальшого зміцнення цін, хоча й передбачають, що цей процес буде дещо повільнішим.

    Загалом, липнева динаміка цін на свинину демонструє зростання, що підкріплюється як сезонними чинниками, так і адаптацією ринку до нових реалій. Це свідчить про поступове стабілізування ринку свиней забійних кондицій в Україні, попри існуючі виклики.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.