• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання цін на пшеничне борошно в Україні: аналіз та причини
    Опубликовано: 2024-07-04 12:01:25

    В Україні спостерігається суттєве підвищення цін на пшеничне борошно. З початку червня ціни зросли більш ніж на 2000 гривень за тонну, що викликає занепокоєння серед споживачів та виробників. За даними ІА «АПК-Інформ», ця тенденція триває протягом першого місяця літа.

    Станом на 2 липня, ціни на борошно вищого ґатунку коливаються в межах 12500-14200 грн/т EXW, що означає підвищення на 2000-2500 грн/т порівняно з початком червня. Аналітики пояснюють це явище декількома ключовими факторами.

    По-перше, недостатньо активне надходження пропозицій борошна спричинене стримуванням продажу виробниками. Вони зменшують обсяги пропозиції на ринку через проведення профілактичних ремонтів на більшості переробних підприємств перед початком нового сезону. Це зменшення виробничих потужностей призвело до дефіциту продукту на ринку.

    По-друге, складнощі з закупівлею якісної сировини для переробки теж впливають на ріст цін. Через обмежену кількість пропозицій сировини на ринку, виробники стикаються з проблемами у забезпеченні необхідних обсягів пшениці для виготовлення борошна. Це додатково підвищує вартість кінцевого продукту.

    За прогнозами експертів, ситуація може залишатися напруженою до кінця сезону. Виробники будуть намагатися адаптуватися до нових умов, шукаючи альтернативні джерела сировини та оптимізуючи виробничі процеси.

    Отже, поточна ситуація на ринку пшеничного борошна в Україні є викликом як для виробників, так і для споживачів. Подальший розвиток подій залежатиме від стабільності поставок сировини та здатності переробних підприємств оперативно відновити свої виробничі потужності.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.