• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ранній початок збору соняшнику: що це означає для українських аграріїв?
    Опубликовано: 2024-07-01 17:05:23

    Цього року українські аграрії з півдня країни зіткнулися з несподівано раннім початком збору урожаю соняшнику, який розпочнеться на два тижні раніше, ніж зазвичай. Про це повідомив власник агрохолдингу «ПАЕК» Юрій Кормишкін у своєму Facebook.

    За словами Кормишкіна, сильна спека, що зараз панує на півдні України, прискорює процес вегетації рослин, що в свою чергу впливає на врожайність культур. При сприятливих умовах, зокрема достатньому кількості опадів у липні, збір соняшнику може розпочатися вже з 10 по 15 серпня.

    «Цей рік для наших аграріїв є аномальним. Початок жнив у червні та раннє цвітіння соняшнику до кінця місяця — це підтвердження того, що збір може стартувати значно раніше, ніж очікувалося. Природа завжди здивовує, а клімат швидко змінюється», — зазначив власник «ПАЕК».

    Такий передчасний початок збору соняшнику став можливим завдяки сприятливим погодним умовам, однак він також створює певні виклики для аграрного сектора. Зокрема, необхідно точно планувати роботу зі збору, оскільки раніше стартуючі жнива вимагають відповідної підготовки техніки та персоналу.

    Урожай соняшнику в Україні відіграє важливу економічну роль, забезпечуючи значний внесок у сільськогосподарський виробництво та експорт країни. Заранішні жнива можуть також вплинути на глобальні ціни на олійні культури, враховуючи, що Україна є одним з ключових світових виробників соняшникової олії.

    Зазначений ранній початок жнив є додатковим сигналом про необхідність адаптації до змін у кліматичних умовах і погодних аномаліях, що стають все більш помітними в аграрному секторі України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.