• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження цін на новий врожай пшениці та кукурудзи: що очікувати на ринках?
    Опубликовано: 2024-06-24 17:02:40

    На ринках зернових продуктів в Україні та Європі спостерігається падіння цін на кукурудзу старого врожаю, що досягло рівнів $165-170 за тонну з доставкою до морських портів у червні-липні, згідно з інформацією від аналітиків Spike Brokers.

    Брокери також зазначають, що ціни на кукурудзу на кордоні знизилися до рівнів €162-167 за тонну FCA з завантаженням у європотяг на липень-серпень. Індикації на новий врожай кукурудзи також знизилися до $165 за тонну СРТ порт і €162-165 за тонну FCA з завантаженням в європотяг на кордоні.

    У Північній Італії ціни на новий врожай кукурудзи складають €212-215 за тонну з доставкою потягами, що відображає високий інтерес до українського продукту на європейських ринках. Також варто відзначити, що угорська кукурудза торгується в напрямку Італії на рівні €180 за тонну з премією €15 до української кукурудзи на умовах FCA Чоп, що обумовлено різницею в логістиці та премією за європейське походження врожаю.

    У контексті пшениці, спостерігається певне зниження цін, хоча цей процес не має фундаментальних причин у високій пропозиції від українських фермерів. Ціни на новий врожай пшениці знизилися до рівня $160-165 за тонну DAP Україна (Одеса) та €162-165 за тонну FCA Україна на кордоні. У Північній Італії ціна на пшеницю з доставкою потягами складає €212-215 за тонну, а на CIF Італія (порт) — €210-212 за тонну.

    За даними аналітиків Spike Brokers, зниження цін на пшеницю обумовлене зовнішніми факторами, такими як ліквідація довгих позицій та фіксація прибутків трейдерами перед врожаєм, що додало тиску на ф’ючерсні ціни та зниження котирувань.

    В цілому, сезонне заниження цін на зернові продовжує впливати на динаміку торгівлі у світових ринкових умовах, враховуючи різноманітні фактори виробництва та попиту на зерно.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.