• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стан посівних площ на Сумщині у 2024 році: аналіз та перспективи
    Опубликовано: 2024-06-20 17:07:23

    У 2024 році посівні площі для вирощування сільськогосподарських культур на території Сумської області скоротилися на 4% у порівнянні з попереднім роком. Цю інформацію надав директор департаменту агропромислового комплексу Олександр Маслак, зазначивши, що загальна посівна площа складає 1,032 млн гектарів. Про це повідомляється на сайті Сумської ОВА з посиланням на інформацію від «Укрінформ» та «ПроАгро Груп».

    Олександр Маслак пояснив, що основними факторами, що спричинили зменшення посівних площ, є відсутність можливості безпечного проведення сільськогосподарських робіт на всій території області. У той же час, він підкреслив, що на Сумщині залишається стабільно високий інтерес до вирощування таких культур, як пшениця, кукурудза на зерно, соняшник, соя та ріпак.

    За даними Маслака, посівна площа під пшеницею зросла на 2% і складає 167,5 тис. гектарів. У той же час площі під зерновими та зернобобовими культурами скоротилися до 478 тис. гектарів, що на 8% менше, ніж у попередньому році.

    Олійні культури, зокрема соняшник, соя та ріпак, також займають значну частину посівних площ на Сумщині. Наприклад, площа під соняшником скоротилася до 169,2 тис. гектарів, тоді як площа під соєю збільшилася до 220,2 тис. гектарів, а ріпаку – до 66,5 тис. гектарів.

    За словами експерта, формування структури посівних площ значно впливає кон’юнктура світових та внутрішніх ринків сільськогосподарської продукції. У 2024 році сумські аграрії активно експортували свою продукцію до різних країн світу, включаючи Туркменістан, Італію, Польщу, Угорщину, Румунію та Литву.

    Продовження моніторингу та аналізу ринкових тенденцій залишається ключовим завданням для підтримки стабільності агропромислового комплексу Сумщини, сприяючи розвитку ефективних стратегій вирощування та збільшення конкурентоспроможності сільгосппродукції на міжнародних ринках.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.