• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різке падіння цін на цибулю в Україні: що відбувається?
    Опубликовано: 2024-06-14 12:04:25

    Українські виробники змушені знижувати ціни на торішню цибулю, оскільки кінець сезону супроводжується невисокою торговельною активністю та стрімким зростанням пропозиції. Щоденні коригування відпускних цін стали необхідністю для фермерів.

    Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Вони зазначають, що цього тижня більшість українських фермерів почали масове збирання нового врожаю цибулі. Це призвело до значного збільшення пропозиції на ринку, що своєю чергою спричинило різке зниження цін на продукцію минулого року.

    Ціни на цибулю врожаю 2023 року значно впали на початку поточного тижня. Нині українські господарства продають торішню цибулю за ціною 14-20 грн/кг, що на чверть менше порівняно з минулим тижнем, коли ціни не опускалися нижче 18 грн/кг.

    Окрім того, на ринку вже представлена нова цибуля місцевих господарств. Відпускні ціни на неї коливаються в межах 16-22 грн/кг. Це додатково тисне на ринок торішньої продукції, змушуючи фермерів шукати шляхи до ще більшого зниження цін.

    Аналітики зауважують, що нині ціна на торішню цибулю впала на 52% порівняно з першою половиною червня 2023 року. Така динаміка спричинена значним перевищенням пропозиції над попитом та необхідністю фермерів оперативно продавати продукцію.

    Гравці ринку прогнозують, що тенденція до зниження цін збережеться. Через низьку торговельну активність та постійне збільшення пропозиції фермери змушені щоденно коригувати відпускні ціни. Це створює додаткові виклики для виробників, але водночас дає змогу покупцям придбати цибулю за вигіднішою ціною.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.