• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження цін на огірки в Україні: тенденції та причини
    Опубликовано: 2024-06-10 18:05:49

    Цього тижня на українському ринку спостерігається зниження цін на тепличні огірки. За даними аналітиків EastFruit, ця тенденція є очікуваною для початку червня, коли на ринку з'являється більше огірків із літніх теплиць.

    Станом на 6 червня, тепличні комбінати в Україні продають огірки за ціною від 20 до 45 грн/кг ($0,50-1,12/кг), що на 22% дешевше, ніж було тиждень тому. Таке зниження цін експерти пояснюють сезонним фактором: у цей період пропозиція огірків з місцевих господарств традиційно зростає.

    Фахівці галузі підкреслюють, що зниження цін могло б бути ще суттєвішим, якби не дощова погода, яка вплинула на обсяги виробництва. Через несприятливі погодні умови багато фермерів не змогли забезпечити ринок такою кількістю огірків, як планували.

    Загалом, ціни на огірки в Україні знизилися на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виробники прогнозують подальше падіння цін, коли на ринок масово почнуть надходити огірки з відкритого ґрунту. Це може ще більше знизити вартість продукції.

    Аналітики також звертають увагу на можливі зміни на ринку овочів. Зростання пропозиції та зниження цін можуть позитивно вплинути на споживачів, однак для виробників це може стати викликом. Зниження прибутків змушує фермерів шукати способи оптимізації виробництва та зменшення витрат.

    Таким чином, зниження цін на огірки в Україні є природним наслідком сезонних змін та збільшення пропозиції. Однак погодні умови та майбутні врожаї з відкритого ґрунту можуть вплинути на подальший розвиток ситуації на ринку овочів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.