• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на огірки в Україні знизилися на третину порівняно з минулим роком
    Опубликовано: 2024-06-07 12:08:26

    На українському ринку продовжують дешевшати тепличні огірки, і ціни на цей овоч вже знизилися на 22% порівняно з минулим тижнем. Це стало відомо завдяки аналітичним даним проекту EastFruit.

    Зниження цін на огірки на початку червня експерти пояснюють традиційним сезонним фактором. Зростання пропозиції огірків із літніх теплиць призвело до зниження вартості цієї продукції. Сезонне збільшення кількості огірків на ринку є основною причиною здешевлення.

    Наразі українські тепличні комбінати продають огірки за ціною від 20 до 45 гривень за кілограм, що в середньому на 22% дешевше, ніж тижнем раніше. Це свідчить про значне здешевлення продукції на ринку.

    Галузеві експерти зазначають, що ціни могли б знизитися ще більше, якби не дощова погода, яка вплинула на скорочення пропозиції огірків у багатьох регіонах країни. Незважаючи на це, поточна ціна на огірки в Україні в середньому на 30% нижча, ніж у аналогічний період минулого року.

    Аналітики прогнозують подальше зниження цін на огірки, коли на ринок почне масово надходити продукція з відкритого ґрунту. Це може призвести до ще більшого падіння цін у найближчі тижні, оскільки збільшиться кількість доступних огірків.

    Таким чином, поточна ситуація на ринку огірків є сприятливою для споживачів, які можуть купувати цей овоч за значно нижчими цінами. Виробники, своєю чергою, сподіваються на стабілізацію погодних умов, що дозволить збільшити обсяги продукції та задовольнити попит.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.