• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На українському ринку спостерігається зниження цін на полуницю
    Опубликовано: 2024-06-05 12:09:55

    На українському ринку спостерігається зниження цін на полуницю. Зараз ягоди можна придбати за ціною від 40 до 70 грн/кг, що в середньому на 31% дешевше, ніж минулого тижня. Аналітики проекту EastFruit прогнозують подальше зниження цін у червні, з мінімальними значеннями на початку сезону консервації, що стане найкращим часом для закупівлі ягід для зимових запасів.

    Основною причиною зниження цін є різке збільшення пропозиції полуниці з місцевих господарств, що перевищує попит. Виробники змушені коригувати ціни вниз, аби зберегти конкурентоспроможність на ринку. Ця ситуація дозволяє споживачам купувати ягоди за більш доступними цінами, ніж це було можливо раніше.

    Більшість операторів ринку також відзначають високу частку некондиційної ягоди цього сезону. Це впливає на загальну якість продукції, що надходить на ринок, і може бути однією з причин стриманого попиту. Проте для тих, хто шукає можливості зробити запаси на зиму, нинішні умови є досить сприятливими.

    Ціни на полуницю наразі є на 20% вищими, ніж у минулому році, що свідчить про значний вплив ринкових умов на вартість продукції. Незважаючи на це, зниження цін у короткостроковій перспективі створює вигідні умови для закупівлі ягід великими партіями для подальшої консервації.

    Аналітики EastFruit рекомендують робити закупівлі полуниці на початку сезону консервації, коли ціни досягнуть свого мінімуму. Це дозволить зекономити кошти і забезпечити себе якісною продукцією на зимовий період. Однак, варто враховувати, що якість ягоди може варіюватися, тому при виборі варто звертати увагу на її стан.

    Загалом, поточна ситуація на ринку полуниці відкриває можливості для споживачів скористатися знижками та зробити запаси на зиму за вигідними цінами. Виробники ж, у свою чергу, стикаються з викликами, пов'язаними із збутом продукції та підтриманням її якості на високому рівні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.