• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни цін на черешню в Україні: Від початку сезону до сьогодні
    Опубликовано: 2024-05-29 17:06:35

    Цього тижня на гуртовому ринку “Шувар” у Львові ціна на черешню коливається від 100 до 140 грн за кілограм. На початку сезону, 20 травня, середня ціна становила 175 грн за кілограм. Про це повідомила Тетяна Попович, керівниця відділу маркетингу ринку, у розмові з УНІАН.

    Основними регіонами, де вирощують черешню в Україні, є Закарпаття, Буковина та південні області. Перші партії черешні зазвичай надходять із Закарпаття.

    Порівняно з минулим роком, ціна на черешню в 2024 році знизилася на 16%. Це свідчить про позитивну динаміку цін на ягоду, що робить її доступнішою для споживачів.

    Однією з причин цього зниження є ранній початок сезону, який стартував на три тижні раніше завдяки сприятливим погодним умовам. Велика кількість партій черешні на ринку призвела до зменшення цін порівняно з 2023 роком.

    Експерти зазначають, що подальші зміни цін на черешню залежатимуть від якості та обсягу врожаю. Велику роль у цьому відіграватимуть погодні умови та логістичні фактори.

    Погодні умови та ефективна логістика будуть вирішальними у формуванні цін на черешню. Якщо погодні умови залишатимуться сприятливими, а логістика ефективною, ціни можуть залишатися стабільними або навіть знижуватися. В іншому випадку, можливі коливання цін у залежності від різних факторів.

    Загалом, ситуація з черешнею в Україні виглядає оптимістично, і споживачі можуть очікувати на доступні ціни та широкий асортимент цієї популярної ягоди протягом усього сезону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.