• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заморозки на Львівщині: Удар по плодово-ягідним насадженням
    Опубликовано: 2024-05-23 17:04:16

    Травневі заморозки цього року завдали значних збитків аграріям Львівської області. Температури вночі досягали -3ºС, що призвело до пошкодження плодово-ягідних насаджень у регіоні. За даними департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації, в окремих господарствах втрати сягають від 15 до 30% площі насаджень.

    Зокрема, від заморозків постраждали зав'язі кісточкових культур: вишні, черешні, сливи та пізні сорти яблунь. Також було зафіксовано пошкодження цвіту цих дерев. Ягідні культури також зазнали удару – у деяких господарствах постраждали суниця садова та смородина, які вирощуються на відкритому ґрунті.

    Незважаючи на втрати, в області вже стартував сезон збору врожаю ранньої суниці садової. Аграрії активно реалізують цю продукцію на ринках Львова та області, забезпечуючи свіжі ягоди для місцевих споживачів.

    "Цього року через аномально теплу погоду і ранню весну сезон збору тепличної суниці садової на Львівщині розпочався на три тижні раніше, ніж минулого року. Збирання суниці відкритого ґрунту очікується вже у третій декаді травня, що також на 2-3 тижні раніше, ніж торік", – розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

    Гетьман додала, що аграрії сподіваються на хороший врожай, незважаючи на часткові пошкодження насаджень через заморозки. Вона наголосила, що зусилля фермерів спрямовані на мінімізацію втрат та забезпечення ринку якісною продукцією.

    Зі слів аграріїв, ситуація на полях залишається під контролем, і вони активно працюють над відновленням насаджень. Фермери також сподіваються на сприятливі погодні умови в найближчі тижні, що допоможе мінімізувати негативний вплив заморозків на врожайність.

    Загалом, сезон плодово-ягідних культур у Львівській області стартував раніше, і попри заморозки, аграрії налаштовані оптимістично. Вони продовжують працювати над забезпеченням ринку якісними фруктами та ягодами, а також над відновленням постраждалих насаджень.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.