• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи впадуть ціни на овочі: Україна закупила цибулю в Узбекистані та Азербайджані
    Опубликовано: 2024-05-22 12:07:06

    Минулого тижня в Україну почали надходити великі партії нової цибулі з Узбекистану та Азербайджану, що потенційно може знизити ціни на цей популярний овоч на внутрішньому ринку. Про це повідомляє EastFruit.

    Аналітики зазначають, що збільшення постачання цибулі з цих країн спричинило зниження цін на якісну продукцію вже ближче до вихідних.

    За інформацією учасників ринку, українські виробники, яким вдалося зберегти запаси цибулі врожаю 2023 року, намагалися підвищувати відпускні ціни через дефіцит продукції. Однак ця тенденція трималася лише до четверга, після чого ціни почали поступово знижуватися.

    Наприклад, на найбільшому регіональному торговому майданчику EF Trade Platform ціни на цибулю впали до 20-28 грн за кг порівняно з 25-30 грн/кг тижнем раніше.

    Аналітики прогнозують, що через надлишок цибулі на ринку Узбекистану та інших країн Центральної Азії, постачання продукції до України буде вигідним навіть при подальшому зниженні цін. Це означає, що українські споживачі можуть очікувати на зниження вартості цибулі в найближчі тижні.

    Варто зазначити, що подорожчання цибулі в Україні через зменшення запасів старого врожаю було досить стрімким. Минулого тижня фермери підвищили ціни на цибулю в середньому на 17 %.

    Очевидно, що імпорт цибулі з Узбекистану та Азербайджану стає рятівним кругом для українського ринку, зменшуючи дефіцит і стабілізуючи ціни. Така ситуація дозволяє споживачам розраховувати на доступніші ціни на овочі, що є особливо важливим у нинішніх економічних умовах.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.